Norges Volleyballforbund har denne sesongen utvidet serien på den måten at alle lagene møtes til seriespill fire ganger, to borte og to hjemme. Dermed blir det Førdetur også på nyåret.

Men først skal Nyborg forsøke å forsvare hjemmeseieren fra første helgen i oktober. Etter å ha tapt første sett, spilte Nyborg seg opp og avgjorde en god kamp i sin favør. Førde har imidlertid hatt en svært sterk formutvikling siden den gang.

I motsetning til Nyborg, greide de å vinne sin kvartfinale i NM mot en så sterk motstander som Tromsø. Og helgen før tok de seg videre til sluttspillet i den nordiske klubbturneringen Nordic League. Laget som ble slått ut var lederlaget i Sverige, Habo.

Usikkerhetsmomentet for Førde vil nok bli hvordan laget takler meldingen om at stjernen Geir Eithun forlater Førde for proffspill i Polen allerede før tre uker er gått. Geir vil nok uansett bære et stort ansvar i kampen mot Nyborg, i likhet med tidligere kamper i sesongen.

De to andre kantene, venstrekant Martin Berntsen og høyrekant Ruben Inderøy vil trolig også ha sentrale roller.

Målsettingen for Nyborg vil derfor på mange måter bli å forsøke å nøytralisere midtangrepene til Førde for dermed å kunne konsentrere blokken og feltforsvaret mot kantangriperne. Det betyr at Nyborg må heve servekvaliteten radikalt fra møtet mot Oslo sist helg. Da ble det servet for enkelt og med for mye feil.

Men når seriespillet nå er i gang igjen, har forhåpentligvis noen av knutene som hemmet laget i NM-kampen løsnet, og da har vi håp om å se et Nyborglag som slår seg løs på vanlig måte. Laget drar til Førde med alle tilgjengelige spillere. Det betyr dessverre at kneskaden til Nyborgs store spiller fra forrige Førdemøte, Arne Schei, dessverre holder ham utenfor i nok en kamp.

Her finner du mer om Nyborg VBK