— Både kvinnen som har anmeldt saken og den beskrevne gjerningsmannen, er unge. Begge er rundt 20 år, sier Rigmor Isehaug, leder for sedelighetsavsnittet ved Bergen sentrum politistasjon.

Det var BA som tirsdag først omtalte den siste voldtektsanmeldelsen. Det angivelige overgrepet på utestedet skal ha skjedd natt til 18. mai, opplyser politiet til BT.

— Kvinnen har vært til undersøkelse ved voldtektsmottaket. Mandag valgte hun å gå videre til politiet med saken. Vi holder på å etterforske saken nå og må komme tilbake til den. Foreløpig er ingen pågrepet, og vi ønsker ikke å gå ut med veldig mye informasjon, sier Isehaug.

Flere voldtektssaker

BT skrev mandag om en rekke voldtektssaker som hadde havnet på politiets bord etter 17. mai-helgen:

  • I 01-tiden natt til 18. mai skal en jente (17) ha blitt voldtatt etter at hun ble tatt med i en bil i Strandgaten. — Cirka klokken 01.40 denne natten fikk noen kontakt med en ung jente som satt og gråt. Hun fortalte at hun var blitt plukket opp av en bil ute i Strandgaten og at hun ble voldtatt. Jenten har vært til undersøkelse ved voldtektsmottaket, Bergen legevakt. Politiet jobber videre med saken.
  • I 01-tiden natt til 17. mai skal en russejente ha blitt forsøkt voldtatt i Bryggen-området. Hun har fortalt at hun ble befølt. Politiet har foreløpig ikke gått ut med noe signalement.
  • Politiet hadde mandag også opplysninger om ytterligere én mulig voldtektssak, utendørs i Bergen sentrum. Opplysningene i den saken tilfløt politiet via annenhåndskilder. I løpet av mandag fikk politiet kontakt med den angivelig fornærmede kvinnen i midten av 20-årene. Hun sa seg ikke enig i beskrivelsen, og det blir ikke opprettet noen politisak.

- Tenker de bør gå til politiet

Om den siste anmeldelsen, fra utestedet natt til 18. mai, sier Isehaug at slike etteranmeldelser er vanlige etter at det har vært avisskriverier om voldtektssaker.

— Når det blir skrevet om slike saker, er det ofte slik at andre sitter med lignende opplevelser. De er gjerne blitt ivaretatt av hjelpeapparatet. Men når de leser om lignende saker, tenker de at de bør gå til politiet, også, sier Isehaug.

Hun understreker at hun bare er glad for at kvinner går til anmeldelse.

— Åpenhet og skriverier om slike saker er med på å redusere de mørketallene vi vet finnes for voldtektssaker. Sakene har høy prioritet, både fra vår og fra myndighetenes side, sier Isehaug.