Tirsdag ettermiddag var Bergen like het som Syden-perlene — og vel så det.

På Florida-stasjonen ble det klokken 17.00 tirsdag målt 30,0 grader.

— Men maksimumstemperaturen har vært høyere tirsdag; 30,7 grader. Og den kan komme til å bli enda høyere, får bt.no opplyst hos Værvarslingen på Vestlandet.

Og det er altså den høyeste temperaturen som er målt i august i Bergen noensinne. Eller riktigere: Siden målingene startet i 1900.

Det finnes målinger tilbake til om lag 1860, men meterologene er ikke helt sikre på om de kan stole på dem.

Den gamle rekorden var fra 1969 med 30,6 grader.

Varmere på Voss

For statistikkinteresserte lesere kan vi også fortelle at Voss også tirsdag var varmere enn Bergen. 31,2 grader stoppet gradestokken på ved Vossevangen.

Varmest i landet var Sauda, tirsdag som dagen før, med sine 31,6 grader.

— Den aller høyeste temperaturen som er målt i Bergen er 31,8 grader. Den lyste på kvikksølvet første gang i juni 1947, og ble tangert 17.j uli i fjor, forteller meterologfullmektig Knut Sætre hos Vervarslinga på Vestlandet.

For øvrig kan vi gjøre oppmerksom på at Kanariøyene i tirsdag hadde 26 grader og Malaga 28. Roma og Rhodos klokket inn på samme graden som Bergen.

Mer i vente

— Den samme gode varmen vil møte oss i morgen som i dag, forsikrer Storm-meteorolog Olav Krogsæter. Utetemperaturen i Bergen vil igjen nå 30-tallet.

Meteorologen innrømmer at det er utrolig, men slik er det.

— Varmen holder seg. Rett nok synker temperaturen litt, men den holder seg fortsatt over 20 grader i hele helgen, forsikrer han.

Før finværet kom, hadde Storm stor pågang av som folk som ønsket informasjon om været. Nå roer folk seg og har nok med å nyte det.

PS! Selv om det er varmt, er det dem som har det hetere:

"Dere svetter i varmen der hjemme. Her i Palm Springs CA har vi hittil i år hatt 71 dager med over 36 grader, og mandag var der 46,6 grader," skriver Ketil Reimers i en epost til bt.no.