Hun ble klappet inn som eneste kandidat til å etterfølge Erik Skutle som leder i fylkeslaget.

— Innstillingen gikk gjennom ja, sier en fornøyd Atić, og følger opp:

— Jeg er først og fremst veldig stolt og ydmyk over den tilliten jeg er vist fra Hordaland Unge Høyre. I tillegg har jeg nylig fått jobb som politisk rådgiver for byrådet, så dette er en veldig god følelse.

Store ambisjoner

Atić sier hun har store ambisjoner for foreningen. Skal vi tro forgjengeren hennes, Erik Skutle, skal det mye til å toppe det han har vært med å få til de siste to årene.

Skutle er første vararepresentant til Stortinget, og ender med stor sannsynlighet opp i nasjonalforsamlingen når Erna Solberg blir statsminister. Han oppsummerer selv gjennomslagskraften ungdomslaget har hatt:

— Vi har fått til det beste skolevalgsresultatet noen gang. Vi fikk inn syv bystyremedlemmer, vi får sannsynligvis to stortingsrepresentanter, vi har tredoblet medlemsmassen, vært synlige i media og fått gjennomslag i partiet.

På spørsmål om hvorfor han gir seg, svarer Skutle følgende.

— Jeg skal mest sannsynlig på Stortinget i fire år nå, og da var det på tide å avslutte mitt prosjekt her. Det er på tide å få inn friske krefter og nye ideer.

Skal sparke oppover

Atić sier førsteprioriteten er å få gjennomslag for fylkeslagets ideer, ikke bare lokalt men også nasjonalt.

— Det er viktig for meg at nå som vi er i regjering så må vi ikke glemme hva Høyre er og hva Høyre står for. Hordaland Unge Høyre vil spille en viktig rolle når det gjelder å komme med nye ideer til stortingsgruppen.

Hun nevner en sakene de vedtok på lørdagens generalforsamling.

— Vi vil at det skal vedtas topprealfagslinjer, så vi kan få det realfagsløftet vi trenger. For oss er det viktig å tenke på vår egen fremtid når oljen tar slutt. Da trenger vi noe annet å leve av, og det er kunnskap og innovasjon.

- Hva skiller deg fra Skutle?

— Jeg tror vi er ganske like på en ting, og det er at vi er ambisiøse på vegne av Hordaland Unge Høyre. Hva som skiller oss er vanskelig å svare på. Vi er ganske like politisk, og jeg går jo i fotsporene hans mer eller mindre.

NY SJEF: Hannah Atić er på kort tid blitt politisk rådgiver for byrådet og leder i Hordaland Unge Høyre.