I en uke har prototypen til den nye torgboden stått på Torget. Det er meningen at syv slike skal utplasseres i rekke. Hva syns torghandlere og publikum om det?

Alle var negative, bortsett fra fiskehandleren, som fant noe positivt.

Ferdig neste år

Kommunen skal bruke 45 millioner på å ruste opp Torget med servicebygg og toaletter, bosshåndteringsanlegg, reketrapp og nye torghandlerboder. I løpet av 2007 skal alt være på plass.

Men publikum var alle som én rystet over utseendet på den nye torgboden.

— Var ikke den stygg? Æsj, vi vil ikke ha faste boder hvis de skal se ut sånn som det der. Det skal liksom være et fisketorg her, og ikke en samling med fiskebutikker. Da blir det ikke noe torg lenger. Det må være litt mer sjel i bodene enn dette, sier de syv jentene fra Katten vi traff på i går.

— Førsteinntrykket mitt var at dette er helt forferdelig, sier frukthandler Miriam Gripsgård.

Se på Tyskland

— Vi er vant til åpne løsninger som ikke tar vekk utsynet. Vi kunne selvfølgelig tenkt oss en funksjonell løsning for hele året. I Tyskland er de eksperter i å lage torghandlerboder, og har planløsninger som er mye bedre enn dette. Kunne vi ikke sett på noe derfra, sier Gripsgård.

Ylva Vevle er på bytur med venninnen Grete Nysveen:

— Skal jeg være ærlig? Helt talentløs design, og den fremhever ikke Fisketorget. Nei, dette holder ikke. Kunne de ikke utformet den litt mer fantasifullt? Og flate tak hører ikke til her i Bergen, sier Ylva.

Grete er enig:

— Når du kommer til Fisketorget, skal du ikke være i tvil om at du er i Bergen, den boden der kunne stått hvor som helst. Vi skal være stolt over det vi viser frem.

6 om torget

Egil Husa: - Negativt. Vi har jo sett torg i andre byer også, men dette likner ikke på noe torg. Dette frister ikke.

Aslaug og Andreas Helgesen: - Det likner på en kasse. Nei, det er ikke fint, heller helt forferdelig. Da er det bedre sånn som det er i dag, sier Aslaug og Andreas fra Alversund.

Ivar Aune: - Sånne kleshandlere som han der borte kan sikkert passe inn i en sånn bod, men den hører ikke hjemme på Fisketorget. Det blir latterlig, da blir det ikke et torg lenger, sier trønderen bosatt i Bergen.

Rasmus Rasmussen: - Jeg syns det ser stygt ut, kommer det kontant.

Jenny Straumsnes: Hun har jobbet i Fish and Chips-boden i hele sommer. – Den er direkte stygg. Den er sikkert praktisk, men det skal se ut også. Tenk når disse kommer på rekke og rad bortover! Det er alle «paraplyene» i mange farger som er sjarmerende. Men i sommer har jeg sett at fiskehandlerne sliter med alt utstyret som skal opp og ned hver dag, derfor mener jeg at de må få anledning til å kjøpe skikkelig utstyr.

Si din mening!

Rune Berentsen