– Vi flytter fra Olav Kyrres gate 45 til nummer 33 i samme gate og etablerer oss i Søstrene Hagelins lokaler en gang i oktober, sier administrerende direktør Kristin Blytt Davidsen i Ramsvik Frisør AS. Arbeidsstokken vil øke fra 12 til 16 personer.

Hun sier ønsket om å komme enda litt nærmere sentrum, pluss at det er flotte lokaler, ligger bak beslutningen om å flytte de knappe hundre meterne.

– Og til en rimeligere husleie?

– Ja, leien blir litt rimeligere, men til gjengjeld skal vi investere flere millioner kroner i de nye lokalene, sier frisørsjefen.

Ramsvik Frisør har ikke merket noe særlig til finanskrisen. Frisørsalongen har tidligere i år åpnet ny butikk både på Stord og på Osøyro, før de nå endrer adresse i Bergen sentrum.

– Jeg tror folk har et evigvarende ønske om å se bra ut på håret, enten det er oppgangstider eller nedgangstider, sier Kristin Blytt Davidsen.

Vemodig slutt

Sogndal-selskapet Hagelin Eiendom AS eier Olav Kyrres gate 33. Daglig leder Hans Gunnar Hagelin (26) har direkte slektskap til gründerne fra 1929, søstrene Elna og Gudrun Hagelin. De to var tanter av hans mor.

– Det er vemodig at det nå blir endelig slutt for Søstrene Hagelin-navnet. Jeg er vokst opp med fiskematprodukter. Min mor, Kari Hagelin, var administrerende direktør for selskapet fra 1985 og frem til BaraGruppen overtok i 1997, sier den unge lederen.

Hagelin Eiendom AS eier også trehuset Rummelhoffsmauet 3, som ligger på baksiden av Søstrene Hagelin-bygget. I Sogndal har selskapet et forretningsbygg som leies ut til næring og leiligheter.

Stenger 27. juni

Det var BaraGruppen som inntil nylig eide både Søstrene Hagelin og Madam Bergen. Nå har Lofotprodukt AS kjøpt aktivitetene til Madam Bergen, men begge de to fiskematbutikkene legges ned. Det ble bestemt i slutten av april i år.

Innkjøp og produksjon i Søstrene Hagelin og Madam Bergen har vært samordnet under produksjonsselskapet Tre Søstre AS, som har 28 ansatte.

Administrerende direktør i BaraGruppen, Knut Galtung Døsvig, sier at selskapet har hjulpet til med å skaffe nye leietakere til Olav Kyrres gate 33.

– Vi hadde to-tre interessenter og endte opp med Ramsvik Frisør AS, sier Døsvig.

Kommer du til å savne Søstrene Hagelin? Si din mening her.

FISK UT – FRISØR INN: Inger Kalaas har snart solgt sine siste fiskekaker. Til høsten blir fiskematen byttet ut med sakser og krølltenger i Olav Kyrres gate 33. ARKIVFOTO: ODD E. NERBØ