128 frivillige passet på 110 boliger og 49 andre bygg. De jobbet til sammen 2275 timer og kjørte 11950 kilometer fra onsdag kveld til mandag morgen. Innsatsen ble godt premiert i år også: Statistikken med null innbrudd holdt seg.

— Vi avdekket 12 tilfeller av dårlig sikring. Huseier hadde reist på ferie med både vinduer og dører åpne. Vi fikk ringt eierne og fortalt dem hva de hadde glemt, sier Tore Lystrup. Han er politiførstebetjent ved Laksevåg lensmannskontor og koordinerer «Krimfri påske».

De frivillige som er med på «Krimfri påske» har strenge instrukser om å ikke gripe inn dersom de blir vitne til innbrudd eller oppdager noe mistenkelig. Da skal politiet kontaktes. Lystrup forteller om flere tilfeller der dette ble gjort i år.

— Det ble meldt fra om en mistenkelig person som oppholdt seg ved en bil. Politiet kom og avdekket straffbare handlinger, mellom annet ble det funnet stjålne skilt på mannen. En annen gang ble en person som var slått ned funnet og hjulpet til legevakten. Politiet ble også varslet om to andre personer man oppfattet som mistenkelige. Disse ble senere pågrepet, sier Lystrup.

Han skryter av de frivillige.

— Jeg er imponert over alle de frivillige som bruker påsken til dette arbeidet. Opplegget er kjempevellykket, og vi kan allerede nå si at det blir «Krimfri påske» neste år også. Det er først og fremst takket være ildsjelene fra idrettslagene og sivilforsvaret og den gode støtten vi får fra næringslivet, sier Lystrup.

Hvor mange innbrudd det har vært andre steder i Bergen og Hordaland i påsken, er det litt tidlig å si noe om.

— Vi har fått beskjed om ett grovt tyveri i Åsane. I tillegg er det meldt om 13 tyverier fra bedrifter i løpet av helligdagene, sier operasjonsleder Kjell-Tore Aarnæs i Hordaland politidistrikt.

— Vi regner med å få noen flere anmeldelser på innbrudd i løpet av de nærmeste dagene når folk er kommet hjem fra ferie, sier Aarnæs.

Securitas ønsket ikke å kommentere om de hadde rykket ut til påsketomme hus. Falcks tall var ikke klare mandag.