— Ja, det blir bra nå. Sol og mindre vind, men kaldt, er meteorologens første ord.

Kos deg og sjekk værmeldingen her.

I dag er det fortsatt litt skyer og litt vind over Vestlandet, men oppholdsvær. Sør for Bergen er det østlig stiv kuling utsatte steder. Nord for Bergen er det liten kuling. Temperaturen i Bergen er rundt fem plussgrader. Også på Voss er det noen små plussgrader, men det blir snart kaldere.

Sol på lørdag

— Lørdag blir det frisk bris til liten kuling på utsatte steder, som på fjelltopper og i enkelte dalstrøk. Ellers blir det skiftende bris. Det klarner opp i løpet av dagen og det blir sol over Vestlandet. Temperaturen i Bergen blir rundt null grader, men den synker i løpet av kvelden, sier meteorolog Arnstein Tjøstheim ved Meteorologisk institutt til bt.no.

- Og forholdene for skifolket på Voss?

— Det ser bra ut. Temperaturen blir på rundt minus fem på dagtid. På kvelden blir det kaldere, sier Tjøstheim.

Det meldes om flotte skiforhold i fjellet.

 Sjekk skiforholdene på våre webkamera

Sol på søndag

Søndagen skal bli ganske lik lørdagen.

— Vi får sol, men litt lavere temperaturer. I Bergen blir minusgrader, fra en til fem kuldegrader. På Voss blir det fra minus fem til minus ti grader.

Neste uke starter også bra.

— Det ser ut som om neste uke også begynner bra. Fra onsdag kan det bli mer skyer, mildere og med økt fare for nedbør. Meldingen for dette tidsrommet er usikker, sier meteorolog Tjøstheim.

Skal du ut på tur i helgen? Her er oppdaterte veimeldinger.

Markert skredfare

— Skredfaren på Vestlandet er nå på nivå tre. Snøskredfareskalaen går fra en til fem. Det betyr at det er markert skredfare i fjellet, sier snøskredekspert Frode Sandersen i NGI til bt.no.

— Grunnen til denne faregraden er at det blåser kraftig i fjellet nå, da legger snøen seg opp i heng som ligger i le for vinden. Når det som nå blåser fra sørøst, vil snøen i hovedsak legge seg i vest- og nordvestvendte heng. Fersk avlagring av snø er det som er farlig. Det er der skiløpere vanligvis utløser skred. Skiløpere bør derfor være ekstra obs nå, sier snøskredeksperten.

Riksvei 15 over Strynefjellet og Bergensbanen (Geilo - Voss) er de eneste områdene i landet som har daglig snøskredvarsling. Her finner du snøskredvarslet.

Har du planer for hvordan du skal bruke helgen? De de gjerne med oss i kommentarfeltet under værvarslet.