I dag var det skolestart og åpning av den flotte bygningen til Sotra videregående skule avdeling Sund. Skolen ligger i idylliske omgivelser i Skogsvåg.

— Det flotteste med skolen er vinduene og lyset. Det er godt med luft her. Vi slipper å ha det trangt, sier Jeanett Forland og venninnene Janne Olaisen og Maren Kleppevik.

Skolen i Sund er den første helt nye videregående skolen som blir tatt i bruk i Hordaland siden Bømlo fikk sin skole for åtte år siden. Det er den første videregående skolen som bygges etter at prinsippene i Reform 94 ble innført.

I dag er det 16 klasser innen fagene allmenn, helse- og sosial, formgivning, idrett, bygg og trearbeid. I 2012 er det meningen at tallet på klasser skal ha økt til 22, og at 300 elever skal gå på skolen.

Også på Stord kunne den videregående skolen ta i bruk et nybygg i går. Tilbygget på Stord gymnas er på 2.367 kvadratmeter. Byggekostnaden er 44,2 millioner kroner. Nybygget skal dekke skolen sitt behov for areal til musikklinjen og frisørlinjen. Dessuten får den videregående skolen på Stord kantine og nye spesialrom for naturfag og data.