RANDI KVINGE

Selv etter en hektisk auksjonskveld, ble det 40-50 artikler til overs som skal auksjoneres bort til inntekt for Brystkreftopererte i Bergen.

— Vi hadde en fantastisk kveld der mange artister bidro med flotte innslag, men vi klarte ikke å holde kjøreplanen på søndag, og må derfor ha en ekstra auksjon. Det blir på «Scotsmans pub» på torsdag, sier Mark Pettit som er med på å lede veldedighetsauksjonen.

De hotteste artiklene var Pondus-striper tegnet av Frode Øverli, en skjærgårdsjeep, en weekend med en BMW X3 og et års forbruk på pizza. Men selv om disse for lengst er klubbet, er det både gavekort og klær igjen.

— Til sammen regner vi med å få inn rundt 300.000 kroner. Men vi har en regning på 25.000 kroner som vi håper noen vil støtte oss med. Det er dumt hvis vi må trekke den fra totalsummen, sier Pettit.

- Røverkjøp

Under auksjonen søndag var det 350 betalende, og den største artikkelen var en båt til en verdi av 169.000 kroner. Den gikk for 90.000 kroner.

— Båten er et røverkjøp, men også giveren av båten og Kreftforeningen er fornøyde. Vi hadde som mål å få inn mest mulig, og tallene våre kan ikke sammenliknes med i fjor, da vi fikk inn 400.000 kroner. Da hadde vi en stor utholdenhetskonkurranse på Torgallmenningen der publikum kjøpte seg inn i konkurransen, forteller han.

9000 for erteboksen

Spesielt fornøyd er Mark Pettit med at erteboksen, som fungerer som en vandrepokal, gikk for 9000 kroner.

— Erteboksen blir solgt hvert år, og i år gikk den for 9000 kroner. Dette er ikke en artikkel publikum får med seg hjem, men som skal selges videre neste år. En slik artikkel viser at det et fantastisk engasjement hos folk, sier han.

VANDRER VIDERE: Erteboksen gikk i år for 9000 kroner og vandrer uåpnet videre.