TOR KRISTIANSEN

— For oss er økningen veldig hyggelig, sier informasjonsmedarbeider Hogne Haugsdal i Fjord Line til Bergens Tidende. Han tror mye av årsaken er at tilbudet er blitt bedre kjent. Seilinger fra Bergen, Haugesund og Egersund er et godt alternativ til seilinger fra Kristiansand.

Det er særlig den nye båten til Danmark, «Fjord Norway», som trekker folk. Hele 73.000 passasjerer reiste med den i juli. Det er en økning på ti prosent. Bilpakkene har størst økning. 26.000 passasjerer reiste fra Bergen, men det er fortsatt Egersund som er største havn.

— Vi har i år hatt et prissystem med rimeligere reiser for dem som bestilte før 1. mai. Både for oss og kundene har det vært et godt opplegg. Tidlig fikk vi oversikt over belegget, opplyser Hogne Haugsdal.

Fjord Line har dessuten lagt seg i selen med bedre tilbud til barn denne sommeren. Barna får barnepose med godteri og oppgaver alt på kaien. Vel om bord får de være med på skattejakt og kan tegne så mye de til.

— I ferietiden er halvparten av våre gjester barn. Selvsagt tar vi hensyn til det. Vi har fått mange gode tilbakemeldinger på vårt tilbud til barna, sier Haugsdal.

En ny kiosk er åpnet på øvre dekk i sommer. Med mye godt vær de siste ukene har også dette tilbudet slått godt an. Salgsmessig har «Fjord Norway» økt omsetningen i sommer.

Det er helst nordmenn som reiser med båten til Danmark. Danskene er i mindretall, men nå stiger antallet tyske turister.

— Hvordan blir belegget i tiden fremover?

— Vi ligger an til å få et godt belegg også i august. Dette kan bli et godt år, tror Hogne Haugsdal.

SUKSESS: Flere reiser med «Fjord Norway». <p/> ARKIVFOTO: KNUT STRAND