To personer fra Østlandet ble pågrepet på Festplassen i Bergen tirsdag denne uken under en væpnet politiaksjon. Torsdag ble de to mennene på 23 og 30 år varetektsfengslet for fire uker, siktet for forsøk på pengeutpressing og for å ha fremsatt drapstrusler.

28-åringen, som ble pågrepet i Horten torsdag ble i går transportert til Bergen. Politiadvokat Bjarte Aarlie i Hordaland politidistrikt opplyser til Bergens Tidende at politiet vil fremstille mannen for varetektsfengsling lørdag. Politiet vil også denne gangen be om fire ukers varetektsfengsling og at siktede i to av disse ukene blir sittende isolert.

Under pågripelsen i Horten ble det funnet mye narkotika i 28-åringens leilighet, melder Tønsbergs Blad. Politiadvokaten vil overfor BT verken bekrefte eller benekte at narkotikaen har noe med saken mannen nå er siktet i å gjøre.

De to østlendingene er siktet for å ha truet en 45 år gammel mann på livet i en telefonsamtale med ham. Etter det BT kjenner til, skal et pengekrav i forbindelse med en eiendomshandel i Spania være bakgrunnen for truslene. 45-åringen som ble truet skal angivelig ha fått 50.000 euro, nesten 400.000 kroner, for å utvikle en eiendom i Spania for en norsk oppdragsgiver.

Arkiv