Nok en gang skal det være Jarle Olsen som snakker en ny mann inn i drapssaken fra 2000, skriver BA.

Sankthansaften ble 35-åringen pågrepet og siktet. Etter å ha blitt holdt i arresten over natten, ble han sluppet fri.

Vitnet i drapssak

– Siktelsen var like overraskende for ham som for oss. Men når han så ble løslatt straks, legger vi til grunn at det bare var en feil, sier forsvarer John Christian Elden til BA.

35-åringen og Olsen skal ha vært kamerater i mange år. Mannen er tidligere dørvakt, har jobbet som torpedo, og er flere ganger dømt for narkotikaforbrytelser. Da Åsane-saken kom opp for Gulating lagmannsrett, var han vitne.

Øyvind Bjarte Madsen ble skutt i hodet i sitt eget hjem i Åsane natt til 19. april 2000. Tre personer ble pågrepet og tiltalt. Jarle Olsen er dømt for å ha bestilt drapet mens Tor Helge Flaten utførte det.

Olsen og Flaten fikk henholdsvis 21 og 18 års fengsel. En tredje tiltalt, den såkalte «medhjelperen» fikk åtte års fengsel for legemsbeskadigelse med døden til følge.

Etterforsker fortsatt

Politiet tok opp igjen etterforskningen av Åsane— og Lindås-drapene i fjor høst. En 26-åring ble siktet for medvirkning til drap i begge sakene, mens en 27-åring og en 29-åring ble siktet for medvirkning til drapet på Yngve Elvik i Lindås i 1999.

I Lindås-saken ble nå avdøde Truls Guttormsen dømt til 21 års fengsel for overlagt drap.

Politiinspektør Svein Erik Krogvold vil overfor BA ikke kommentere siktelsene. Drapsetterforskningen fortsetter utover sommeren.

Jarle Olsen ble dømt til 21 års fengsel for drapet på Øyvind Bjarte Madsen i 2000. I ettertid har han gitt flere nye forklaringer for politiet.
FRED IVAR UTSI KLEMETSEN