Rundt 50 personer fikk kortene sine tappet for penger etter å ha brukt dem i DnB Nors minibank i Bryggesporden 12. og 13. desember. Også helgen etter var kjeltringer ute på svindeltokt. Da var det Fana Sparebanks minibank på Torget som ble tuklet med.

— Vi har mistanke om at det har vært skimmet kort i den minibanken den helgen, bekreftet sikkerhetssjef Alf Lilletvedt i Fana Sparebank overfor BT.

Ingen kontoer tappet

Til alt hell ser banken ut til å ha sluppet med skrekken. Så langt har ingen meldt at de har fått kontoene sine tappet etter å ha brukt minibanken.

— Litt flaks skal man ha, sier Lilletvedt. Sikkerhetssjefen forteller at Fana Sparebank ble oppmerksom på svindelforsøket gjennom tips fra andre banker, etter at noen rumenere ble pågrepet for skimming-svindel på minibanker i Kristiansand.

— Et eller flere kort som ble brukt av rumenerne i Kristiansand, hadde også vært benyttet i vår minibank på Torget, forteller Lilletvedt.

Raid i Sør-Norge

Politioverbetjent Karen Sørdalen i Nye Kripos bekrefter overfor BT at tre rumenere ble pågrepet i Kristiansand like før jul, siktet for kortsvindel.

— Det har vært veldig mange slike saker i Norge siden oktober, så det er all grunn for folk til å være forsiktige, sier Sørdalen.

Rumenerne er mistenkt for skimming i stor stil i Bergen, Stavanger, Kristiansand og Oslo. Det har vært liknende tilfeller i Trondheim, men ifølge Sørdalen kan svindelen der ikke settes i sammenheng med den i Sør-Norge.

- Skjul koden!

Fana Sparebank har foreløpig valgt å ikke sende ut melding til sine kunder om svindelforsøket på Torget, men har orientert alle kortkundenes banker i tilfelle det skulle skje noe unormalt på kontoene i ettertid.

Lilletvedt ber alle kortkunder være årvåkne når de benytter minibanker.

— Man bør se etter om alt ser normalt ut. Det er grunn til å reagere hvis noe ser ut til å være påmontert rundt kortinntaket. For øvrig er det selvfølgelig viktig å skjule koden sin ved inntasting, sier Lilletvedt.