Det var 7. februar 85-åringen ble truet og ranet i sitt hjem på Landås. To menn har vært pågrepet, den ene sitter varetektsfengslet. Den andre skal ha vært i besittelse av eiendeler fra ranet, men han ble løslatt.

— DNA-spor

Nå er altså en tredje mann pågrepet. Han er kjent av politiet og er i 20-årene. Han ble tatt onsdag i en bolig på Landås, ikke langt fra stedet der ranet fant sted.

Fredag ble han varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

— Jeg er fornøyd med at vi fikk medhold for det vi ba om, sier Martine Eilertsen Haaland.

— Han ble pågrepet på bakgrunn av etterforskning. Vi har elektroniske og bologiske spor i sakn, legger politiadvokaten til.

- Har dere mannens DNA fra selve ransstedet?

— Det ønsker jeg ikke å kommentere av hensyn til etterforskningen, svarer hun.

Politiet mener han har vært i kontakt med den andre siktede i saken i tidsrommet før ranet fant sted. De to skal ha vært sammen på morgenkvisten, i en bolig ikke langt unna 85-åringens bolig.

Nekter for ran

Forsvarer Kjetil Ottesen argumenterte i retten for at hans klient bør løslates, men fikk altså ikke medhold.

— Han nekter straffskyld og anker kjennelsen. Det er ingen bevis som tilsier at han har deltatt på ranet. Det skal være funnet eiendeler hjemme hos ham som stammer fra ranet. Det kan tyde på heleri, men ikke ran, sier Ottesen.

— Fornærmede har forklart at det ble snakket gebrokkent norsk under ranet, muligens med øst-europeisk aksent. Min klient er norsk og snakker ikke slik. Han har dessuten alibi for tidspunktet ranet fant sted. Et familiemedlem opplyser at han da var hjemme, legger han til.

— Og det er ikke unaturlig at han er i kontakt med den andre siktede. De er barndomsvenner, fortsetter forsvareren.

Ranet ble betegnet som svært grovt. Den eldre mannen skal ha blitt truet med kniv da to menn tok seg inn i hans hjem.