Tirsdag fortalte politiet at en jente (15), som er elev ved Danielsen skole, skal ha blitt forsøkt dratt inn i en hvit varebil av en voksen mann ved Straume på Sotra.

Nå melder Knappskog skule i Fjell at en av deres elever er blitt utsatt for det samme. Skolens rektor har orientert foreldrene i en tekstmelding.

Informasjonen er sendt ut i samråd med politiet.

BEKYMRET: Ordfører Eli Årdal Berland i Fjell. Dette bildet er fra 2010.
Sindre Thoresen Lønnes/BT

— Vi fikk melding fra en far om at sønnen var forsøkt lokket inn i en bil på vei hjem fra skolen, sier rektor Odd Erik Kjeldstad til BT.

Over 20 tips

Det er under en mil mellom de to episodene, som begge skjedde tirsdag, i henholdsvis søndre del av Knappskogsletten og Arefjordveien.

Politioverbetjent Thomas Sørensen, som er seksjonsleder etterforskning ved Sotra, Askøy og Øygarden lensmannsdistrikt, opplyser at de har fått et tjuetalls tips om saken med 15-åringen. Et av tipsene var historien med den ti år gamle gutten.

Han skal ha blitt kontaktet av en mann i bil ved Knappskog i 13.30-tiden tirsdag. Politiet har foreløpig ikke opplysninger om at mannen har gjort annet enn å snakke til gutten, ifølge en pressemelding.

De vil følge opp saken med avhør og ønsker kontakt med vitner som kan sitte på opplysninger om begge sakene.

«Gå hjem i lag»

Høyre-ordfører Eli Årdal Berland i Fjell kommune er rystet. Hun er på en konferanse på Trondheim lufthavn Værnes, men har fått med seg nyhetene fra hjemstedet.

— Det begynner å bli litt vel mye. Den første saken var alvorlig i seg selv, nå har vi fått dobbelt opp. Det er skremmende, men det er også viktig å bevare roen, sier Årdal Berland.

Den første saken var alvorlig i seg selv, nå har vi fått dobbelt opp. Det er skremmende

Ordfører Eli Årdal Berland

— Det er viktig at vi nå får ut saklig, grundig info til alle foreldre. Vi må få hjelpeapparatet på plass og sette i gang de tiltakene vi kan, sier hun.

Rektor Kjeldstad sier de vil snakke med elevene om saken. Skolen har elever fra første til syvende klasse. Både ordføreren og rektors råd er at alle bør gå hjem i lag.

- Hva sier foreldrene?

— De er bekymret. Det er første gang noe slikt skjer på vår skole, sier Kjeldstad. Han sier at de gikk ut med tekstmeldingen i samråd med politiet.

Flere saker

I forrige uke kom det meldinger om lignende hendelser, først på Ågotnes, så på Askøy. Ingen er foreløpig pågrepet i disse sakene.

Dessuten er overfallet på Synne Vines i Kanadaskogen 16. august uoppklart.

Tips? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post. Du kan også ringe politiet på 02800.