Med 30,4 prosent av stemmene sikret Studentlisten fem av 15 representanter i Studentrådet, og vi dermed danne kjernen i arbeidsutvalget som skal styre Norsk Studentunion det neste året.

— Vi er en protest mot at studentpolitikken har vært preget av partipolitiske skillelinjer og global symbolpolitikk. Nå skal det handle om studentpolitikk, sier Ben Holan, listetopp for Studentlisten.

Skyldte på Djupedal Alle de etablerte listene tapte oppslutning, og stemningen var derfor ganske laber på de fleste bordene på valgvaken i kveld. Radikal liste forklarte sin sterke nedgang (- 12,9 prosent) med den sterke misnøyen med SV generelt og Øystein Djupedal spesielt blant studentene.

Sosialdemokratene, ledet av AUF-er Kjetil Vevle, ble også rammet av protesten mot regjeringen og ble halvert i størrelse siden 2006.

— Vi visste vi kom til å gå tilbake, men vi er fornøyd med at vi kun har mistet ett mandat. Nå ønsker vi å få makt ut av vår andel, sier Vevle, og frir til Studentlisten.

Hver fjerde stemte Ben Holan ville i går ikke røpe hvem Studentlisten vil samarbeide med. Men han tror ikke det blir vanskelig å finne samarbeidspartnere til et arbeidsutvalg.

— Men vi kommer ikke til å gå enten til venstresiden eller høyresiden. Vi representerer studentene, og er lei av ineffektive krangler mellom de røde og de blå, sier han.

3499 studenter stemte i årets studentvalg. Det er en oppslutning på rundt 24 prosent, som er fire prosentpoeng høyere enn i fjor.

VALGETS TAPER: Kameramann Robert Bakken og reporter Mathias Skarpaas fra Bergen Student-TV intervjuer valgets taper Lena Grønningsæter fra Radikal Liste. – Valget var som forventet. Studentene føler seg sviktet av sittende regjering og SV får skylden, sier Grønningsæter.

VALGETS TAPER: Lena Grønningsæter fra Radikal Liste. -Valgetvar som forventet. Studentene føler seg sviktet av sittende regjering.SV får skylden.Derfor ble det et dårlig valg for oss, sier hun.
Silje Katrine Robinson