I dag startet arbeidet med utskifting av vann— og avløpsledningen i søndre del av Håkonsgaten i Bergen sentrum. Gaten er derfor stengt. Nordre del av Håkonsgaten er også stengt, og der regner en med å være ferdig i mars.

Den midtre delen av Håkonsgaten er derimot åpen, og den nye vakre gaten inngår som en del av den nye snirkleruten i sentrum.

Fra i dag av er altså et nytt kjøremønster etablert. Bt.no hjelper deg gjennom de kronglete gatene

Du kommer opp Komediebakken.. Kommer du fra Nøstet og kjører opp Komediebakken, skal du svinge til venstre inn Teatergaten. Etter å ha tutlet deg inn i Markeveien, rundt Teateret og inn i Veiten, har du havnet på Engen.

Etter forsiktig kryssing av Vaskerelven kan du kjøre ned Magnus Barfots gate. Om du ønsker kan du da svinge inn til venstre i den delen av Håkonsgaten som er åpen. Et par kvartaler sørover møter du på ny skilt som forteller at Håkonsgaten er stengt.

Men fortvil ikke. Ved Fotballpuben kan du svinge til venstre og opp Vestre Torgate. Om du ønsker det kan du svinge inn i Neumanns gate og kjøre runden en gang til på jakt etter en ledig parkeringsplass.

Du tar deg rundt Krinkelkroken Alternativt kan du fortsette ned forbi Bergens Tidende i Krinkelkroken og ta skarpt til høyre inn i Nordahl Bruns gate på baksiden av Hotel Norge. Så blir alt meget lettere.

I krysset mellom Nordahl Bruns gate og Olav Kyrresgate har du to valg. Du kan enten ta opp til høyre i Olav Kyrresgate, krysse Foreningsgaten og så ta til venstre i Nygårdsgaten.

Alternativt kan du kjøre rett frem og prøve å komme deg inn i ettermiddagskøen ved å svinge til venstre i Cristiesgate.

Forvirret? Fremdeles forvirret? De bergenske bilister som vågde seg i labyrinten i dag, såg merkelig nok ut til å klare seg bra. Men prøv å forklare det til en utenbys turist.

Skal du fra Sentralbadet til Grieghallen, er det i dag raskere å ta deg frem med en rullator enn med bil. Innbytteprisen skal fortsatt være god.

God tur!

HÅKONSGATEN STENGT: I dag startet arbeidet med graving i søndre del av Håkonsgaten. Dermed ble kjøremønsteret i sentrum påny endret.
PÅL ENGESÆTER
STENGT i NORD: Håkonsgaten er stengt i den nordre enden. Arbeidet her skal være ferdig i mars.
PÅL ENGESÆTER
MAGNUS BARFOTS GATE: Når du er kommet hit er du på rett vei.
PÅL ENGESÆTER
FLOTT: Denne delen av Håkonsgaten er åpnet. Det er nå bare et kjørefelt i gaten, men arbeidet som er gjort er vakkert.
PÅL ENGESÆTER
GODT MOT VED GODT BRØD: I krysset mellom Godt Brød og Bergens Tidende har trafikken økt betydelig.
PÅL ENGESÆTER