21-åringen kom gående over Nygårdshøyden og var på vei ned Møhlenprisbakken da hun ble oppmerksom på en mann nederst i bakken.

— Hun oppfattet at han holdt på med noe, og i ettertid har hun forstått at han var i gang med å dra en strømpe over hodet, sier politioverbetjent Tove Lian Matiesen.

Skrek høyt

Idet kvinnen skulle passere mannen, blottet han seg for henne.

— Han tok også på henne, men hun skrek så høyt at han antakelig ble redd. Han løp opp den veien hun var kommet, sier Lian Mathiesen.

Kvinnen ble ikke skadd.

— Men det er selvfølgelig en veldig ubehagelig opplevelse for henne, sier Lian Mathiesen.

Kvinnen varslet straks politiet etter episoden, som fant sted klokken 04.10 i natt.

Ny kvinne meldte seg

Etter at blottingen i natt ble omtalt i mediene, har en ny kvinne kontaktet politiet og fortalt om en lignende episode i samme område.

— Det skjedde i vinter, men hun har ikke meldt fra før nå. Saken er ikke helt identisk, men det er åpenbare likhetstrekk, sier politiførstebetjent Jens Ekmann ved volds- og sedelighetsvsnittet ved Bergen politistasjon.

Kvinnen skal ha møtt blotteren i området ved Puddefjordsbroen på nattetid.

— Hun har foreløpig gitt en veldig generell beskrivelse av hendelsen. Våre etterforskere vil ta en mer detaljert forklaring, sier Ekmann.

Flere blotteepisoder

For om lag halvannet år siden ble flere kvinner utsatt for lignende opplevelser da de møtte en blotter med strømpebukse over hodet.

Ved ett tilfelle hoppet mannen ut av buskene ved Gamle Nygårdsbro og blottet seg for en kvinne. Samme natt møtte en annen kvinne det som kan ha vært samme mann i Vestre Murallmenning. Hun mente han hadde en finlandshette på. Mannen blottet seg, og tok tak i armen til kvinnen. Hun klarte imidlertid å rive seg løs, og mannen forsvant.

Ingen er pågrepet etter disse blottetilfellene.

Det har tidligere også vært flere blotteepisoder i Møhlenprisområdet.

— Det har vært en god del episoder i dette området, i perioder ganske hyppig. Men det har ikke vært spesielt mange episoder i det siste, sier Lian Mathiesen.

Vil ha kontakt med vitner

Politiet ønsker nå å komme i kontakt med folk som kan ha sett noe i det aktuelle området i natt.

— Blotteren er beskrevet som 175 til 180 centimeter høy. Han var iført en jakke, muligens en mørk skinnjakke, og en beige lue uten brem, i tillegg til en sort damestrømpebukse over hodet, sier Lian Mathiesen.

Strømpebuksen var sort, og hadde hull til øynene.

Blotteren snakket bergensdialekt, og kvinnen mener han var norsk av utseende.

Politiet er også interessert i å komme i kontakt med en mann som 21-åringen tror kan ha sett noe.

— Hun beskriver at det kom en mann syklende over Puddefjordsbroen ned mot blokkene på Møhlenpris. Vi vil gjerne snakke med ham, sier Lian Mathiesen.