TINA HELEN AASENtine.aasen@bt.no

Nå risikerer byggherrene å måtte rive deler av kirkeveggene. De har prøvd å få bort griseriet med flere typer kjemikalier, uten å lykkes.

Hærverket skjedde mellom onsdag kveld og fredag morgen i forrige uke. Pøblene flyttet litt av et gjerde og kom seg inn på byggeområdet.

Det er totalt skriblerier på 17 steder både innvendig og utvendig i kirken.

Forholdet er anmeldt, men politiet i Fyllingsdalen har foreløpig ingen mistenkte.

– Skikkelig surt Ingenting tyder på at pøblene har hatt et spesielt grunnsyn som har ført til denne handlingen. Satanistsymbolene er smørt ut sammen med utsagn som: «I hate gay people, kill'em all» og «Kebab».

– Dette er skikkelig surt, sier byggeplassleder for Veidekke ASA, Arthur Vik. Veidekke må selv dekke kostnadene for å få rettet opp skadene, og må regne med en merkostnad på 50.000-60 000 kroner.

– Jeg er redd det blir fargeforskjeller i muren hvis vi skulle få av griseriet. Hvis vi må rive, kan vi risikere å få en litt annen type stein enn den som er brukt, sukker Vik.

Skal stå ferdig i november Han setter nå sin lit til et bergensfirma som er ekspert på å få bort tagging. Firmaet har tidligere lykkes i å fjerne spraylakk fra skoler og næringsbygg i Bergen.

Arthur Vik håper at vandalismen ikke forsinker arbeidet med byggingen av kirken. Den skal stå ferdig 14. november i år.

– Det skal gå bra hvis ikke det her gjentar seg. Vi ber naboer og andre om å være litt på vakt. I tillegg leier vi inn Securitas til å passe på kirken, sier Vik.

VANDALISME: Sælen kirke, som er under oppføring, ble tilgriset av tagging rundt Kristi himmelfartsdag. Byggeplassleder Arthur Vik i Veidekke ASA frykter at noen vegger må rives. FOTO: ARNE NILSEN