Da moren Hanne Kristine ble drept, gikk den nemlig automatisk til hennes samboer og drapsmann Yasin Jabr, som er jentens far.

— God følelse

Morfar Reidar Olsen mener det er fullstendig bisart at Jabr skal bli sittende med foreldreretten etter å ha drept barnets mor, og har helt siden drapet kjempet med nebb og klør for å få overtatt ansvaret for barnebarnet sitt.

Sist de to møttes i retten, endte det med knusende seier til Olsen.

— Jeg håper på samme utfall som i tingretten. Jeg har en god følelse, samtidig som jeg ikke kan forstå hvordan Jabr skal kunne vinne, sier Olsen til bt.

Vil se datteren

Den drapsdømte 42-åringen er enig med Olsen i at det er Barnevernet som skal ha den daglige omsorgen for jenten, og at hun skal vokse opp i fosterhjem. Stridsspørsmålet er hvem som skal ha det formelle foreldreansvaret for henne.

— Min klient ønsker å se sin datter, og ha kontakt med henne. For ham er det viktig at datteren vet at hun har en far, og ikke minst at hun får anledning til å ha kontakt med sin fars familie, noe hun er helt avskåret fra pr. i dag, sier John Chr. Elden, som er Jabrs nye advokat.

I morgen avsluttes familierettssaken i lagmannsretten. Kun prosedyrene fra Elden og Olsens advokat, Roar Vegsund, gjenstår før den fjerde rettssaken etter Olsvik-drapet er over.

KAMP OM FORELDRERETTEN: Morfar Reidar Olsen og advokat Roar Vegsund i retten under forrige møte om foreldreretten etter Olsvik-drapet. FOTO: TOR HØVIK