Politiet i Bergen ser svært alvorlig på de to anmeldelsene. De ser ikke bort fra at det er samme mann som har vært på ferde torsdag 20. mars.

Mot sentrum

Før helgen ble det kjent at en 14 år gammel jente hadde gått til politiet og fortalt at hun ble befølt på Bybanen torsdag. Det skjedde ved 16-tiden mellom Bystasjonen og Danmarks plass. Nå har politiet fått en ny tilsvarende anmeldelse.

— En 13 år gammel jente har anmeldt at hun ble befølt på Bybanen ved 13-tiden torsdag. Det skjedde mellom Danmarks plass og Bergen sentrum, forteller Jannicke Bremar Johannessen, politiførstebetjent ved Bergen sentrum politistasjon.

- Orket ikke å se på

Sammen med kollega Hilde Reikrås etterforsker hun nå de to anmeldelsene.

— Dette er skremmende oppførsel som vi må få satt en stopper for. Vi arbeider med å hente inn videomateriale som forhåpentlig kan gi videre tips, sier Bremar Johannessen.

— Har jenten gitt besrkivelse av mannen?

— Nei, hun har fortalt at hun ikke orket å se på ham, svarer Bremar Johannessen.

— Det har vært mange andre passasjerer på vognen. Vi ber om at de som kan ha sett noe unormalt, kontakter oss, sier Reikrås.

Etterlyser vitner

Politiet er altså interessert i å komme i kontakt med vitner som kan ha vært på Bybanen torsdag ved 13-tiden på strekningen Danmarks plass-sentrum.

Politiet er blitt kontaktet av en kvinne som mener hun så hendelsen der den 14 år gamle jenten ble befølt mellom Bystasjonen og Danmarks plass ved 16-tiden torsdag.

— Hun beskrev den antatte gjerningsmannen og forteller at han skal være av øst-europeisk utseende, ha mørkblå joggebukse og svart boblejakke. Vi ser ikke bort fra at det kan være samme mann som står bak dette, men helt sikre kan vi jo ikke være, sier Bremar Johannessen.

Politiet ber om at de som har sett noe, kontakter dem på telefon 02800.