Askøyværingen skriver i dag at politiet har bedt initiativtager Karl Peder Henriksen overlevere alle bilag og regnskap. Ifølge lokalavisen vil politiet undersøke om pengene som er samlet inn har gått tilbake til organisasjonen.

Politiet bekrefter overfor bt.no at de har bedt om å få se regnskapene, men vil ikke si at det foreligger noen spesiell mistanke mot organisasjonen. Ingen er anmeldt i saken.

Politiets interesse ble vekket da bøssebærere fra organisasjonen opererte i Bergen uten å ha tillatelse til slik pengeinnsamling.

— Det stemmer. Vi var ikke klar over at vi måtte informere politiet før vi samlet inn penger, sier Karl Peder Henriksen til bt.no. Forøvrig avviser han at noe uregelmessig skal ha skjedd.

— Vi har samarbeidet godt med politiet. De har fått det de har bedt om. Dette er ingen granskning eller etterforskning. Etter det som har skjedd i det siste, vil vel politiet sjekke flere organisasjoner. Det skjønner jeg godt, sier Henriksen.

Forrige uke ble askøyværingen Øystein Brønlund, mannen bak en innsamlingsaksjon til kreftsyke barn, anmeldt til politiet av Haukeland universitetssykehus. Pengene fra den aksjonen skulle gå til innkjøp av Aloe Vera-produkter fra Brønlunds eget firma.