— Vi tror absolutt at det er et marked for dette på sikt. Planleggingen går langt fram i tid,og da har mye snudd seg i forhold til det som er situasjonen i dag. Vi har et optimistisk syn, sier daglig leder i Voss fjellandsby Nils Akselberg.

I kveld vedtok kommunestyret på Voss å sende planen for utbyggingen ut på høring. Om ett år kan utbyggingen bli vedtatt, men selve arbeidet vil ta opp til 20 år å gjennomføre.

Hvis utbyggingen blir vedtatt blir det den største på Voss noen gang.

Les også: Satsar tungt i Myrkdalen

Ser til Trysil

Ifølge Akselberg planlegger utbyggerne alle former for fritidsboliger fra selveiende hytter, til utleieleiligheter og hotellrom.

— 50 prosent av sengeplassene er planlagt for utleie, både for helgebesøk og ukesturer, sier Akselberg.

Han trekker fram Trysil som eksempel på en destinasjon som Myrkdalen ønsker å strekke seg etter.

— Trysil har gått fra å være ingenting til å bli en veldig stor destinasjon. Det er ingen grunn til at vi ikke skal klare det samme. Myrkdalen har fantastisk vakker natur og er Sør-Norges beste snøområde, sier Akselberg.

Beholder landbruksområder

- Dere er ikke redde for å bygge ut så mye at det vil virke negativt på nye besøkende?

— Nei. Vi har jobbet med denne planen i svært lang tid. Grunneierne på stedet har en veldig aktiv rolle og vi har hatt inne eksperter på forskjellige områder som gitt oss råd som vi har fulgt. Selve utbyggingen vil skje på tre konsentrerte steder i et område på 40 kvadratkilometer, sier Akselberg.

— Det er viktig for oss å beholde landbruksområdene i Myrdalen. Derfor er utbyggingen lagt til områder som ikke har slik virksomhet, legger han til.

Hva synes du om utbyggingen i Myrkdalen? Diskuter saken under!

VINTERDRØMMEN: Det blir folksomt i Myrdalen hvis utbyggingplanen går i boks.