Etter 40 år med trange cellekontorer i C. Sundts gate er det altså definitivt slutt. Båt— og busselskapet har fått et nytt hjem i Møllendalsveien 1, rett ved Danmarks plass.

— Senteret er en arena for samspill, nytenkning og kompetanseutvikling. Det er nødvendig når HSD går inn i en ny epoke der fokuset flyttes fra forvaltning til forretning, sier informasjonsdirektør Arild Sondre Sekse, som har hatt delansvar for flytteprosjektet.

Men til tross for at det er anbud, konkurranse og effektivitet som teller i en hard forretningshverdag, er det viktig å ha kreative ansatte som trives på jobben.

Historie med fremtid

Gjennom et eget interiørprosjekt har HSD i samarbeid med interiørarkitekt Sonja Solstrand utformet farge, design og kunst.

— Bevegelse er vår forretning, og det har vært et gjennomgående tema for hele bygget, forteller Sekse. Reise, opplevelse, mennesker og natur er andre nøkkelord for bygget. Resultatet er en variert blanding av sterke og nøytrale farger, historiske og nye kunstneriske arbeider i forskjellige former i et moderne arbeidsmiljø.

Selskapet feirer 125 års jubileum i år, og forsøker på ingen måte å fornekte sin lange historie. Fotografiske perler og gamle gjenstander preger nybygget.

— Men vi har lagt vekt på at det må fungere i en moderne setting. Derfor har vi blant annet tatt i bruk nye materialer, for å gi historien vår et fremtidsperspektiv, forklarer Sekse.

En påminnelse

Plasseringen på Danmarks plass er heller ikke tilfeldig valgt.

— Vi har jobbet etter visjonen om et landemerke, forteller prosjektleder Gunnar Buvik.

— Håpet er at HSD-senteret skal bli like kjent som Ford i Strømmen var.

Store glassruter vender ut mot den evige rekken av biler som farer forbi, og fjerner all tvil om hvor man befinner seg.

— Vi ønsket sterkt å være akkurat her. Trafikken er en fin påminnelse om det vi driver med: Mennesker på reise, smiler Sekse.

RYGGRADEN: HSD flammerøde logofarge har blitt ryggraden i bygget. Den møter deg i resepsjonen og går over i forskjellige nyanser av oransje oppover i trappehuset. GIDSKE STARK (foto)
NATUR I TRAFIKKEN: Disse opplyste naturbildene kan skimtes fra den travle motorveien utenfor HSD-senteret. GIDSKE STARK (foto)