— Her var vi på «honeymoon» som nygifte i 1962 og siden har Bergen hatt en spesiell plass i hjertene våre, samstemmer ekteparet David og Jennifer Williams, med bopel i Swansea i Wales.

I september 1962 kom de til Bergen på bryllupsreise. Nå er David (71) og Jennifer (62) tilbake i Bergen for å feire rubinbryllup. I dag, på prikken, er det 40 år siden de giftet seg.

— Vi ville ha en annerledes bryllupsreise, og gjerne til Norge. Et reisebyrå i Swansea anbefalte Bergen og Vestlandet, forteller David, pensjonert bankmann med norske fjell og fjorder i blikket.

Fra bryllupsreisen til Bergen og Vestlandet for førti år siden husker han best et vidunderlig sensommeropphold i Øystese og en herlig Hansa-pils på Bristol Hotel.

— Men nå er drinkene blitt forferdelig dyre her til lands, smiler han.

Jennifer på sin side betror oss litt blygt at ekteparets første barn, datteren Angela, ble unnfanget under bryllupsreisen i Norge.

Vant konkurranse

To år etter bryllupsreisen var paret på nytt i Norge, påsken 1964, denne gangen på ti dagers skiferie på Oppheim, etter at ektemann David hadde vunnet en britisk konkurranse om beste beskrivelse av Norge som skisportland.

— Jeg smørte vel litt tykt på, innrømmer han smilende i dag. Gevinsten ble påskeferie på vossetraktene for ekteparet og datter Angela.

10. mars 1964 møtte BT familien på jernbanestasjonen i Bergen, og et arkivbilde viser en forventningsfull familie, mer kledd for storbyliv enn påske på Voss.

— Det var en herlig ferie, men vi har aldri stått på ski siden, innrømmer dagens versjon av ekteparet lattermildt.

«Bergen in a nutshell»

David og Jennifer var aldri i tvil om at rubinbryllupet skulle markeres med norgestur, selv om de har vært jordkloden rundt.

— Denne gangen har vi reist med en gruppe jevnaldrende landsmenn, og hatt ti vidunderlige dager i Balestrand og Ullensvang, forteller David. Tirsdag gjorde de «Bergen in a Nutshell». Bryllupsgaven får fru Jennifer på flyplassen i dag, før turen går via Heathrow hjem til Wales.

— Men egentlig er turen gaven vi har gitt hverandre, sier Jennifer.

Klokken ni i kveld er de vel hjemme i 4 Crest Acre Close i Swansea. Der venter gavene og gratulasjonene for 40 års samhold.

Velkommen tilbake til Bergen - til gullbryllupet!

FEIRER: Etter bryllupsreise til Bergen og Vestlandet for førti år siden feirer det britiske ekteparet Jennifer og David Williams i dag sitt rubinbryllup i Bergen. Her bak et lunt hjørne på Bryggen.
FOTO: TOR HØVIK