Onsdag formiddag gikk spanere fra politiets etterretningsavdeling til aksjon på en adresse i Nøstegaten. En kvinne i 40-årene og to prostituerte på 30 og 35 år ble pågrepet.

Aksjonen er å regne som et bonusresultat for politiet i forbindelse med fokuset de har hatt på menneskehandel i løpet av høsten.

– Det dukket opp såpass mange opplysninger i kjølvannet av etterforskningen, at vi var nødt til å gå til en pågripelse i denne saken, sier påtaleansvarlig Steinar Andersen.

Sex-nettsider

Kvinnen i 40-årene har erkjent hallikvirksomheten og samarbeidet med den 38 år gamle kvinnen fra Oslo.

Hun har også erkjent at det har gått en betydelig pengestrøm som hun har tatt hånd om og sendt til den 38 år gamle kvinnen.

Operasjonen skal ha pågått på følgende måte: Kvinnen på Nøstet har stilt leiligheten sin til disposisjon for thailandske kvinner. Den 38 år gamle kvinnen har sendt prostituerte fra Oslo til Bergen og hjulpet til med å profilere dem ut på ulike norske sex-nettsider. Kvinnene har reist mellom ulike norske byer, og har hatt adressen på Nøstet som base ved flere anledninger.

Kvinnen i 40-årene har så sendt penger tilbake til 38-åringen i Oslo.

Begge har hatt et godt økonomisk utbytte av samarbeidet. Etter det BT erfarer, dreier det seg om rundt hundre tusen kroner som er blitt sendt mellom Bergen og Oslo, i det tidsrommet samarbeidet varte mellom de to kvinnene.

Bordell i Oslo

Den 38 år gamle kvinnen er blant ti personer som ble pågrepet i Oslo, Bergen og Göteborg, og siktet for menneskehandel i slutten av oktober.

Hun jobber som vaskehjelp i Oslo, og er i saken om menneskehandelen mistenkt for å ha drevet bordell på en adresse i Oslo sentrum.

Hun er også mistenkt for å ha vært med å presse en 41 år gammel kvinne til prostitusjon. 41-åringen skal, som BT har omtalt tidligere, ha tatt opp lån for å komme seg fra Thailand til Skandinavia, før hun til sist havnet på Wat Po i Bergen, med betydelig bidrag fra 38-åringen.

— Ikke menneskehandel

38-åringen har vært fengslet i saken siden hun ble pågrepet 31. oktober i Oslo. Hun ble i går fremstilt for sin tredje fengslingsperiode.

Påtaleansvarlig Steinar Andersen krevde to uker fengsel med brev- og besøkskontroll for den 38 år gamle kvinnen, men fikk ikke gjennomslag for det av tingrettssommer Gunnar Torkildsen.

I kjennelsen kommer det frem at kvinnene bare skal fengsles i to uker, uten brev- og besøkskontroll.

Tingretten mener det ikke er skjellig grunn til å mistenke 38-åringen for menneskehandel.

– Siktelsen om menneskehandel har vært syltynn hele tiden. Hele saken er nå i ferd med å smuldre bort, sier 38-åringens advokat Tom Barth Hofstad.

Han mener politiet hadde hatt en sterkere sak om de hadde konsentrert seg om en halliksiktelse, selv om hans klient nekter straffskyld også for dette.