Mesteparten av pengene skal brukes til ny strålekniv, et apparat som dreper svulster i hjernen. Haukeland er det eneste sykehuset i landet som har en slik strålekniv, opplyser Helse Bergen i en pressemelding. 32 millioner skal gå til å fornye strålekniven, som er fra 1987.

– Det er svært positivt at vi får en gave som gjør oss i stand til å sikre nytt utstyr som både gir bedre presisjon og kan brukes på flere måter. Strålekniven er også en viktig del av forskningen, sier Stener Kvinnsland, administrerende direktør i Helse Bergen.

7,5 millioner kroner skal brukes til sykehusets prosjekter i Malawi.

– Vi ønsker å hjelpe til med å bygge oppkompetanse innen fødselshjelp og barnekirurgi. Vi har planer for mange år, og er overbevist om at vi kan oppnå svært mye, sier Kvinnsland.

I tillegg får hudavdelingen 4,2 millioner kroner til nytt medisinsk utstyr.

– Jeg er svært glad for at vi kan styrke hudavdelingen på denne måten. Hudfaget er et lite fag som ofte ikke får så mye oppmerksomhet, sier Kvinnsland.

BT beregnet i fjor vår at Mohn har gitt 1,4 milliarder kroner til veldedige formål opp gjennom årene. I høst tilbød han 300 millioner kroner til nytt høyskolebygg i Bergen, noe regjeringen avviste.

Noen måneder senere gav han 12 millioner til Løv-Ham.

Hva synes du om gaven fra Mohn? Si din mening i kommentarfeltet nedenfor.

Haukeland Universitetssykehus nyter godt av Trond Mohns gavmildhet.
Sunde, Helge
Denne gangen blar Mohn opp 43,7 millioner til sykehuset.
Deisz, Ørjan