Skipet går i dag mellom Oslo og Kiel.

Tidspunktet for oppstarten av den nye linjen er ikke avgjort, men vil skje så snart som praktisk mulig i 2005, sier adm. direktør Trond Kleivdal i Color Line. — Vestlandet representerer et betydelig uutnyttet potensial og vi har lenge ønsket å satse på Vestlandet. Med M/S Prinsesse Ragnhild kan vi gi både passasjer- og godsmarkedet mellom Vestlandet og Danmark et meget konkurransedyktig tilbud, skriver Kleivdal i en pressemelding.

Daglige avganger

Hordaland og Rogaland har til sammen ca. 835.000 innbyggere, men har ikke daglige avganger med cruiseferger til Danmark. Mens Vestlandet kun trafikkeres av en cruiseferge til og fra Danmark annenhver dag, har folk i Oslo-området med tilnærmet samme antall innbyggere, hele seks skip med daglige avganger.

— Dette viser det betydelig uutnyttede potensialet som den nye linjen representerer, sier Trond Kleivdal.

Hirtshals er en nøkkelhavn for Color Line og et effektivt knutepunkt til det videre europeiske landtransportnettet. 9. oktober åpner offisielt en firefelts motorvei som knytter Hirtshals til det europeiske motorveinettet. Fra før har havnen direkte forbindelse til det trans-Europeiske jernbanenettet.

Nytt cruiseskip

10. desember i år setter Color Line verdens største cruiseskip med bildekk, M/S Color Fantasy, inn på linjen fra Oslo til Kiel i Tyskland.

Skipet skal erstatte Prinsesse Ragnhild mellom Oslo og Kiel. Prinsesse Ragnhild vil først gå seks uker mellom Kristiansand og Hirtshals mens M/S Christian IV gjennomgår et verkstedopphold, før skipet klargjøres for den nye Vestlandslinjen.

M/S Prinsesse Ragnhild er et av verdens største i sin klasse og ble oppgradert for 60 millioner kroner i 2003 og fullstendig modernisert og forlenget med 32 meter i 1992.

<b>NY RUTE:</b> Color Line oppretter et nytt ferjetilbud fra Bergen til Hirtshals via Stavanger. M/S Prinsesse Ragnhild vil bli satt inn i ruten, som starter tidlig neste år.
COLOR LINE