Det opplyser Stiftelsen Akvariet i Bergen i en pressemelding onsdag morgen.

Melingen utkonkurrerte dermed 25 andre søkere til jobben, og overtar etter Kees Oscar Ekeli, som trakk seg fra stillingen den 11. desember i fjor. Bakgrunnen var en betent og langvarig konflikt på arbeidsplassen.

Geir Olav Melingener født og oppvokst i Bergen, og kommer fra stillingen som daglig leder i selskapet Fishguard. Han begynner i sin nye jobb 1. april.

— Som innfødtbergenser, og en som har jobbet innenfor fisk og havbruk hele sitt liv, så er Akvarietet ikon, enkelt og greit. Når muligheten åpnet seg, bestemte jeg meg for å ta den, sier Melingen til BT.

- Fishguard er et ungt selskap som ble etablert i 2012. Hvordan er det å gå fra jobben etter så kort tid?

— Ikkeenkelt, men jeg sa at jobben som leder for Akvariet i Bergen var en av de fåjobbene jeg kunne tenke meg hvis jeg skulle flytte på meg. Det er selvfølgelig ikke optimalt å dra etter så kort tid i en nyoppstartet bedrift, men det var her og nåsjansen var, og da tok jeg den, sier Melingen.

I den nye jobben kan han vente seg en årslønn på 1,2 millioner kroner. Det er 70.000 mer enn han hadde hos Fishguard i fjor.

— Det var på ingen måte lønn som dro meg, sier Melingen.

Bred kompetanse

46-åringen har en doktorgrad innen fiskehelse, og bred kompetanse innen fiskeri- og marinbiologi, samt dyrevelferd. Han har de siste ti årene hatt lederjobber i ulike selskaper innen fiskehelseindustrien.

Akvariets nye direktør tok cand. scient. eksamen i fiskehelse ved Universitetet i Bergen i 1993. Han har tidligere vært forskningsassistent ved Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) på Kjeller, klassestyrer i akvakultur ved Fiskarfagskolen i Austevoll, og forskningsjournalist i fagtidsskriftet Norsk Fiskeoppdrett.

Han ble deretter ansatt som koordinator/stipendiat ved institutt for fiskeri— og marinbiologi. Samtidig som han arbeidet med doktorgraden, var Melingen ansvarlig for et undervisningssamarbeid innen marine fag mellom Göteborg Universitet (Sverige), University of Maryland (USA) og Universitetet i Bergen. - Hvilke visjoner har du for Akvariet?

— Jegvil være forsiktig med å si alt for mye her og nå. Først vil jeg bli kjent med deansatte, hvilke tanker og verdier som er der i dag, og sette meg inn i hva som erblitt gjort og ikke gjort opp igjennom årene, sier Melingen.

Men han legger til:

— Én av tingenejeg ønsker å se på, er om vi er flinke nok til å stimulere hele storfamilien. Jeg har selv tre barn. Erdet like spennende for 15-åringen som for 9-åringen å komme hit?

- Starter med blanke ark

Melingen er for øyeblikket i Bodø, hvor han er opptatt med avsluttende oppgaver knyttet til Fishguard.

Han har foreløpig ikke møtt de ansatte ved Akvariet, som ble informert om navnet på sin nye sjef kort tid før pressemeldingen om ansettelsen ble sendt ut onsdag morgen.

- Hva tenker du om arbeidskonflikten på Akvariet? Hvordan blir det å komme inn i det arbeidsmiljøet?

— Jeg prøver åtenke fremover. Jeg kommer inn med min personlighet og mine egenskaper, og startermed blanke ark overfor de ansatte. Det som har skjedd tilhører historien, ogjeg skal se fremover, sier Melingen.

Styreleder for Stiftelsen Akvariet i Bergen, Hallgeir Riisøen, sier de er sikre på at Melingen vil være i stand til å «videreutvikle Akvariet som en viktig institusjon og attraksjon i Bergen».

— Jeg tror vi har fått tak i en veldig bra direktør, sier Riisøen.

— Det er hans kompetanse totalt sett som har vært avgjørende. Vi valgte ham ikke som direktør fordi han er fra Bergen, men det er kjekt at han har en tilknytning til byen.