– Vi kan nok ikke love noen servering med det aller første, men en måned inn i det nye året tilbyr vi både varme og god kaffe, forteller Obert Wetaas, formann i Brushyttens styre.

Brushytten ligger ved foten av Blåmanen der veien går opp til Rundemanen. Den ble bygget i 1931 og har gjennom utallige år vært umåtelig populær blant turgåere. Ikke minst har hytten vært et yndet mål for barnefamilier. Litt sjokolade og brus er alltid en hyggelig oppmuntring på veien.

Siden 1980 har Skanseguttenes Forening eid og drevet Brushytten. I flere år har foreningen jobbet for å fornye den. Tillatelsen kom etter tre år. Nå skjer det noe.

Ved selvsyn kan vi konstatere at den nye hytten har fått et solid fundament. To polske arbeidere er i ferd med å reise veggene.

– Kommunen forlangte en langt større tank for toalettet enn vi hadde forberedt oss på. Den nye Brushytten blir dermed langt dyrene enn vi først hadde tenkt oss, antakelig nærmere 1,7 millioner kroner.

Obert Wetaas vil gjerne ha flere sponsorer. Fortsatt er ikke finansieringen helt på plass.

Den nye Brushytten vil inneholde oppholdsrom med serveringsdisk, et offentlig toalett og stellerom. Bygget er tegnet av Mette Raknes i arkitektfirmaet Tippetue. Tidligere sjef for Skansens Bataljon, Ole Rakner, er byggeleder. Planen er at den nye Brushytten skal stå klar i slutten av januar neste år.

NYBYGG: Den nye Brushytten får solide yttervegger.
Sunde, Helge
TURMÅL: Slik vil den nye Brushytten se ut når den er ferdig.