— Vi har sagt at vi vil satse på flere direkte utenlandsruter fra Bergen. Det er dette vi nå følger opp ved også å fly til Murcia på lørdager, sier direktør for forretningsutvikling i Norwegian, Stig Willassen til Bergens Tidende.

Han lover også lave priser på den nye flyruten til Spania. De billigste billettene vil koste 598 kroner hver vei, de dyreste cirka 2500 kroner. Nysatsingen betyr også at tre flyselskaper neste år skal konkurrere om passasjerer mellom Bergen og Alicante-området. I dag flyr også Braathens og Sterling til Alicante, men bruker en annen flyplass enn den Norwegian skal lande på.

Tre utenlandsruter

Norwegian får tre nye Boeing 737-fly med 148 seter i midten av mars. Dette åpner for en rekke nye ruter som ble lansert i går. Selskapet skal blant annet fly mer til og fra Nord-Norge, man legger inn Svalbard på ruteprogrammet, og satser på nye ruter fra Oslo til Sardinia og Praha.

Bergen - Murcia er den tredje nye utenlandsruten Norwegian har lansert fra Flesland. Fra 2. april starter det fremadstormende lavprisselskapet også ny rute mellom Bergen og London og mellom Bergen og Nice i Sør-Frankrike.

For dyrt å fly

— Vi har forsøkt å finne nye destinasjoner som trenger konkurranse, ruter der vi kan presse prisene ned. Det er for dyrt å fly. Derfor har vi tro på at flere av de nye utenlandsdestinasjonene kan være attraktive, både fordi de er billige, og fordi de kan by på en spennende opplevelse. Vi tror London, Nice og Murcia er de riktige satsingene i Bergen akkurat nå. Valget denne gangen sto mellom Murcia og Faro i Portugal. Valget falt på Murcia. Vi har svært gode erfaringer med vår ruten Oslo - Murcia.

— Vil det si at Faro blir den neste nye ruten fra Bergen?

— Vi får se. Det er i alle fall ikke umulig, sier Willassen.

Norwegian kommer også til å styrke sin nye rute mellom Bergen og Trondheim fra en til to daglige avganger på torsdager, fredager, søndager og mandager.