— Det har vært innbrudd i tre biler i GriegPark i natt. Vinduer er knust, men det er uvisst hva som er stjålet i bilene. Bilene sto parkert på ulike plan i garasjeanlegget, sier politiførstebetjent Leif Havre i Tyveri- og brannavsnittet ved Bergen sentrum politistasjon.

Kostet 4000,-

Gro Annette Humlestøl parkerte på U3 i GriegPark fra 26.10 til 27.10 i år.

— I løpet av natten brøt noen seg inn i min Opel Vectra. Låsen var brutt opp med skrujern. Noen mindre saker ble stjålet, men målet var nok å stjele bilen for de hadde røsket ut tenningslåsen for å koble den, forteller Humlestøl til bt.no.

Regningen for skadene på bilen kom på 7000 kroner. Egenandelen ble på 4000 kroner.

— Det er forferdelig irriterende. I tillegg har jeg hatt tre uker uten bil, og det er ikke bare når en bor på landet, sier Humlestøl, som bor i Flora kommune i Sogn og Fjordane.

- Rart de ikke har vakthold

Humlestøl kontaktet både politiet og Q-park etter innbruddet.

— Hos Q-park fikk jeg beskjed om at de hadde overvåkingskamera i garasjeanlegget og at de oppbevarte filmen i en uke. Jeg slapp å betale for det døgnet jeg sto parkert i GriegPark, men de påtok seg ikke noe mer ansvar. Ganske rart at de ikke har noe vakthold i GriegPark nå som det har vært mange innbrudd der, sier Humlestøl.

Humlestøl sier politiet fant fingeravtrykk i bilen hennes, men hun har liten tro på at det blir gjort så mye mer med saken enn at de registrerer innbruddet.

Lite å hente

  • I utgangspunktet er det standardvilkårene for parkering som gjelder. Standardvilkårene regulerer ikke rettigheter i forhold innbrudd i eller hærverk på parkert bil. For at parkeringsselskapet skal bli erstatningspliktig, må de ha opptrådt uaktsom. Du betaler for at bilen skal få stå parkert der, men ikke for at noen skal passe på bilen, sier regiondirektør Pia Kleppe Marken i Forbrukerrådet i Bergen til bt.no.

Det er Q-Park Norway som driver GriegPark.

— Det har vært mange innbrudd i garasjeanlegg i Bergen i det siste, sier politiet til oss. I GriegPark har vi kameraovervåking. I går foretok vi en sikkerhetsanalyse av anlegget i Grieghallen. Jeg får den analysen i dag og vi vil vurdere tiltak ut fra den. Forstår at folk blir oppgitt for det skal være trygt å parkere i et parkeringshus. Det beste rådet jeg kan gi for å unngå innbrudd, er å ikke ha fristende løsøre liggende i bilen, sier direktør Tone Wicklund-Hansen i Q-park til bt.no.