Den 26 år gamle mannen som har oppgitt at han er fra Nigeria, ble pågrepet søndag kveld.

– Politiet pågrep først en person som vi mener har kjøpt narkotika fra ham. Salget er observert, sier politiadvokat Magne Kvamme Sylta.

Les også:

Proppfullt i fengslene

— Solgte hasj

Den angivelige kjøperen, en jente på 17-18 år, hadde 1,2 gram hasj på seg da hun ble pågrepet.

Kort tid etter ble 26-åringen pågrepet. Han blir i dag fremstilt for varetektsfengsling.

– Han var i besittelse av et pengebeløp som vi mener stammer fra omsetning av narkotika. Det ligger i fengslingsbegjæringen at vi mener han har drevet med salg også ut over dette ene tilfellet. Vi mener det er snakk om organisert aktivitet, sier Sylta.

Pågripelsen kom som et ledd i politiets pågående aksjon mot det de mener er organisert salg av narkotika i Nygårdsparken. De siste ukene er mellom ti og femten afrikanere pågrepet i parken, flesteparten av dem asylsøkere.

Avslag på asyl

26-åringen har fått avslag på sin søknad om asyl, og hadde ifølge politiet stukket av fra asylmottaket han oppholdt seg på.

– Vi vil benytte denne anledningen til også å få forkynt avslaget for ham, sier Sylta.

Han vil argumentere både med fare for gjentakelse og fare for bevisforspillelse når han i dag ber retten varetektsfengsle 26-åringen.

- Utstyres med små mengder

– I og med at han ikke har lovlig opphold, har han ikke inntektsmuligheter. Dermed mener vi det er fare for at han fortsetter med kriminell aktivitet. I tillegg mener vi det er bevisforspillelsesfare. Ut fra de små mengdene narkotika vi beslaglegger i disse sakene, mener vi det spekuleres helt bevisst i å utstyre disse selgerne med små mengder, for å holde dem unna politiets og rettsvesenets søkelys. Vi mener det finnes en organisator som deler ut disse små mengdene, sier Sylta.

Advokat Jostein Alvheim er oppnevnt som forsvarer for 26-åringen. Han hadde i formiddag ikke fått snakket med sin klient.

– Dermed er det for tidlig for meg å kommentere denne saken, sier Alvheim.

2211-TIPSER