Tirsdag morgen stod trafikken i stampe fra Sotra til byen. Årsaken til køen var en omlegging av veien i Drotningsvik. Etter at entreprenøren la ny asfalt natt til tirsdag, oppstod det en fartsdump på riksvei 555 fra Sotra til Bergen.

Natt til onsdag ble det lagt ny asfalt og nå er dumpen fjernet.

— Flyter bedre i dag

— Selv om det går tregt i retning byen, flyter trafikken bedre enn tirsdag. Men da var det mye mer kø enn normalt, sa vaktoperatør Hanne Norheim ved Vegtrafikksentralen Vest i 07-tiden.

En medvirkende årsak til trafikkaoset tirsdag morgen var nok også problemene i Olsviktunnelen og Stongafjelltunnelen, da en lastebil mistet last som skadet to biler. Køene det medførte, forplantet seg fort videre.

Tre timer til Sotra

Men også i går ettermiddag var det køproblemer ut mot Sotra. En leser forteller at han brukte tre timer med buss fra Bergen sentrum til Ågotnes.

Også i 08-tiden meldes det om en normal rushsituasjon på veiene.

— Det går tregt fra vest, men det glir. Det er også saktegående på Fjøsanger, Danmarks plass og gjennom Nygårdstunnelen. Fra nord ser det greit ut, sier Norheim.

DROTNINGSVIK: Veiarbeid og ny asfalt fikk skylden for køene i går. I dag går det bedre, etter at asfaltkanten er utbedret.
RUNE MEYER BERENTSEN