Denne boken blir den første nye Tolkien-boken på 30 år, etter at Silmarillion ble gitt ut etter J.R.R. Tolkiens død i 1977.

Avisen The Independent regner med at boken kommer til å bli en stor suksess, særlig siden den er illustrert av kunstneren Alan Lee. Lee har blant annet illustrert boken «Ringenes Herre», og vant en Oscar for arbeidet sitt med filmatiseringen.

— Tolkien så på arbeidet sitt som en lang historie om Midgard: Fra begynnelsen av skapelsen til slutten på den tredje tidsalder. «The Children of Húrin» er et tidlig kapittel i den større historien, sier Chris Crawshaw, formann i Tolkien Society, til Independent.

Boken ble påbegynt av Tolkien ved slutten av første verdenskrig, men han skrev den fullstendig om etter at «Ringenes Herre» var ferdig. Tolkien ble aldri ferdig med boken før sin død i 1971, men sønnen Christopher Tolkien har nå gått gjennom farens gamle arbeider og satt boken sammen.

— Boken vil antakelig bli en veldig god film, om noen kan sikre seg rettighetene, sier Crawshaw.

Atter andre, som David Bradley i SFX Magazine, undrer seg over om Tolkiens gamle arbeid kan måle seg med de hundrevis av arvtakere som skriver fantasy-romaner i hans stil.

SUKSESS: Trilogien om Ringenes Herre ble enormt populær. Nå spekuleres det i om Tolkiens "nye" bok kan være noe for filmen.