Ved 00.30-tiden røk det godt fra taket på et stort uværsskur inne på skoleområdet. Til alt hell spredte ikke brannen seg videre.

-Men dette kommer til å koste penger, sier operativ uteleder Asbjørn Andersen ved Hordaland politidistrikt til bt.no i natt.

Hele skifertaket på det store skuret er trolig totalskadd.

80-åring ikke hjemme

Det bor en 80 år gammel mann i en vaktmesterbolig inne på selve skoleområdet. Brannmannskapene fikk stoppet røykutviklingen like før den nådde boligen.

— Men det var aldri stor fare for at brannen skulle spre seg. Dessuten var ikke 80-åringen hjemme, sier Andersen.

-Brannen ble meldt klokken 23.50. Det er stablet opp noe brennbart og tent opp bål innunder leskuret. Flammene har gått oppover veggen og fått tak i taket på skuret. Hele taket på skuret som er 10-15 meter langt, er ødelagt. På selve skolen er det bare røyklukt, forteller operasjonsleder Per Stiegler til bt.no i morges.

Mann observert på stedet

En beruset mann i 25 års alderen ble observert i området like før brannen brøt ut.

— Vi er veldig interessert dersom noen har observasjoner av denne berusete mannen som ble sett på stedet like før, sier Stiegler.

Mannen skal være 20-25 år gammel. Rundt 180 cm høy. Rundt hodet skal ha hatt en lue eller et skjerf. Han var ikledd en kort, mørk jakke med lyst parti rundt halsen, og mørk bukse. Mannen gikk ustøtt, og var muligens beruset.

Vakthold i hele natt

Ingen elever er mistenkt for å ha satt på brannen. Skolebygningen skal være luftet ut og skoledagen vil trolig kunne gjennomføres som normalt.

Politiet har hatt vakthold på brannstedet i hele natt.

LESKURET BRENNER: Leskuret på Ny-Krohnborg skole ble påtent like før midnatt. Brannvesenet kom raskt til og fikk slukket brannen, men den låg og ulmet oppunder taket. Politiet hadde vakt på skolen i hele natt. FOTO: KNUT STRAND