– Jeg er en ganske kjedelig trener, men jeg vil bidra med å skape en vi-følelse i laget, en god treningskultur og et godt forsvarsspill som gjør oss gode ellers, sier Mika Nurmi.

Den tidligere Fyllingen-treneren har trent Haugaland siden 2006. I går skrev han under på en treårskontrakt som hovedtrener for Stord.

– Jeg hadde ikke lyst å flytte fra Karmøy, men følte for en ny start og se et annet miljø. Da var Stord det eneste alternativet, så jeg er glad for å få jobben etter at Stord har vært i kontakt med flere trenere, sier Nurmi.

Det er fortsatt fare for at Stord rykker ned, men det vil ikke påvirke at Nurmi blir Stord-trener fra 1. mai.

– Jeg håper de holder seg i eliten, men om de ikke gjør det får jeg ta det som en utfordring å få dem opp igjen, sier han.

38-åringen er for tiden så opptatt med å fullføre sesongen med Haugaland at han ikke har rukket å gjøre seg tanker om fremtiden med Stord. Klubbens daglige leder Didrik Launes tror tiden for treninger på fransk visitt er over på øyen.

– Jeg er helt sikker på at Mika har kommet for å bli i klubben. Han er en trener vi har fulgt i mange år i Fyllingen og Haugaland, og vi er derfor trygge på at vi har funnet rett mann, sier lederen. Nå har han store håp for svensken.

– Jeg har høye forventninger. Mika er utadvendt og har vist at han får veldig mye ut av hver enkelt spiller. Det er det Stord har manglet før. Jeg tror han vil gjøre et godt helhetlig arbeid både med ungdommene og stjernene i klubben, sier Pedersen.

Søndag skrev Mika Nurmi under på en treårskontrakt som hovedtrener for Stord.