— Dermed er fire av de til sammen seks Magirusene Bergen har hatt, på plass, forteller underbrannmester Øyvin Konglevoll, en av entusiastene.

Stigebilen som kom sjøveien i går ble brukt i Bergen frem til 1987, lengst som «Sandviksstigen», og ble deretter solgt til brannvesenet i Grimstad. Men med den klausul at Bergen skulle få den i retur når den hadde avsluttet tjenesten på Sørlandet. Noe den nylig gjorde.

Magirus er navnet på den tyske fabrikken som produserte disse stigebilene. Den eldste Magirusen i foreningens forvaring er fra 1935, den yngste fra 1966. De to andre er en 1957-modell og altså nå en 1964-modell.

— Vi har vært veldig bevisste på at disse bilene skulle forbli i bergensk varetekt etter at de var ute av tjeneste, forteller Konglevoll.

Nå skal Grimstad-stigen uniformeres tilbake til 1987-utseendet og få tilbake sitt bergenske internnummer, som var 66.

VETERANER: Brannvesenets fire Magirus stigebiler i veteranklassen på rekke og rad. Først 1935-modellen (ikke helt i godlune i går), deretter 1957-modellen, så 1964-modellen som ankom fra Grimstad i går - og bakers 1966-modellen.<br/> Foto: JAN OVE BRAKTSTAD