En rumensk statsborger er i Bergen tingrett dømt til ti måneder i fengsel, for å ha brukt vold for å stjele veskene fra to kvinner. Det første tilfellet skjedde på Nygårdshøyden natt til 16. mai i år. Kvinnen gikk sammen med en venninne, da en mann kom bakfra og tok tak i vesken hennes. Kvinnen holdt igjen i vesken og ble slept langs bakken til reimen røk.

Fire netter tidligere hadde mannen gjort et mislykket forsøk på å stjele vesken fra en annen kvinne i Welhavens gate på Møhlenpris. Mannen kom da på sykkel og forsøkte å nappe til seg vesken i det han syklet forbi. Fordi kvinnen tviholdt på vesken sin, ble syklisten rykket av sykkelen. Vesken havnet et par meter unna og kvinnen hev seg over vesken sin. Tyven forsøkte å få vesken fra henne, men ga seg da hun begynte å skrike.

Da den 36 år gamle rumeneren ble tatt av politiet, tilsto han begge tilfellene. Han ble også gjenkjent av de to kvinnene, og hadde etterlatt seg dna. Mannen ble funnet skyldig i ran og forsøk på ran. Han er ikke tidligere straffet i Norge, men er i følge opplysninger fra rumenske og spanske myndigheter straffet en rekke ganger i begge de to landene for vinnings— og voldsforhold, noe som er skjerpende, skriver Bergen tingrett. Mannen ble dømt til ti måneder ubetinget fengsel, og må betale én av kvinnene 1920 kroner for gjenstander hun ble frastjålet. Retten inndro også 300 kroner som ble sett på som utbytte.