Den 46 år gamle mannen fra Hordaland har fått sine åtte prikker i perioden fra april til august i år.

— Notorisk råkjører har intet lært

— Jeg vet ikke hva jeg skal si. Dette er veldig spesielt. Ikke nok med at mannen har fått 8 prikker på veldig kort tid, i løpet av fem måneder. Før vi fikk iverksatt å ta fra ham førerkortet, ble mannen tatt for uaktsom kjøring og høy fart på Østlandet. Her ble han fratatt førerkortet. Denne notoriske råkjøreren får dermed ikke bare inndratt førerkortet for seks måneder, han får også et tillegg for den andre uvettige kjøringen, sier trafikkoordinator Inge Nordstrønen i Hordaland Politidistrikt til bt.no.

Som om dette ikke skulle være nok ble mannen igjen fanget inn av en fotoboks på Vestlandet den 14. september i år. Siden det blinket i fotoboksen, hadde mannen tydeligvis intet lært og han kjørte derfor for fort. Førerkort hadde han heller ikke. Det ble tatt på Østlandet.

Flere i faresonen

Flere bilister ligger i faresonen for å bli prikket ut. På landsplan er det to som har syv prikker og 25 som har fått seks prikker. Får du 8 prikker i løpet av en treårs periode, mister du førerkortet i seks måneder.

I Hordaland er det to bilister som har fått brev om at de ligger i faresonen, men ingen nye brev er sendt den siste måneden, får det frem av Politidirektoratets statistikk.

Tallene pr. 1. oktober, viser at det totalt er delt ut 87.745 prikker i Norge. Hele 68.071 personer har fått en eller flere prikker.

Hordaland på prikketoppen

— Hordaland er det distriktet som har delt ut desidert mest prikker. Til nå i år er det delt ut 8.189 prikker i Hordaland, til 5.788 personer. Agder følger som det distriktet der det er delt ut nest mest prikker med 6.967, sier politiinspektør Jan Guttornsen i Poltidirektoratet til bt.no