Sparket hull i butikkvegg

SOTRA: Noen sparket hull i veggen på Rimi-butikken på Hjelteryggen ved 03-tiden natt til søndag. Vakthavende lensmannsbetjent i Fjell og Sund betegner hendelsen som et innbrudd. Foreløpig er det uklart om noen har vært inne i butikken, og ingenting ser ut til å være forsvunnet. Ingen er foreløpig pågrepet for innbruddet.

Stakk frå ulukkesstaden

OS: To 24 år gamle ungdommar frå Os hadde utruleg flaks natt til sundag, då dei slapp relativt uskadd frå ei stygg bilulukke ved Lønningdal i Os. Men lensmannen i Os reagerer sterkt på at dei to stakk av frå ulukkesstaden utan å melda frå eller venta på politiet. Dei to vart oppsøkte av lensmannsfolk på bustaden seinare på sundag, og vil truleg bli melde for ikkje å ha meldt frå om ulukka. Det er også teke blodprøve av de to, for å finna ut om dei kjørte med promille. Bilen var på vei frå Samnanger i retning Os, då føraren mista kontrollen i inngangen til ei høgrekurve. Bilen vart slengd oppetter ein fjellvegg og totalskadd. Sjåføren slapp frå det utan skadar, medan den kvinnelege passasjeren fekk mindre kuttskadar. Men i staden for å ringa politiet, valde dei to å sitja på med ein forbipasserande bil til Os, der dei oppsøkte lege. Så då politiet kom til staden og ikkje fann folk i bilen, frykta dei at skadde kunne ligga i terrenget. Det vart difor sett i gang leiting etter bilistane.

Bilraid på Sotra

SOTRA: Etter helga er det meldt om innbrot og skadeverk på ei rekkje bilar på Sotra. Politiet har fått melding frå fortvilte bileigarar på Angelvik og Foldnes, melder Radio Sotra. I tillegg vart to bilar som stod parkert ved Knappskog kai utsett for skadeverk natt til laurdag. Vandalar har brukt stein til å knuste ruter i bilane.

Stal øl — brukte kjeft

ASKØY: To kjenningar av politiet på Askøy var i det iltre hjørnet laurdag ettermiddag. I Joker-butikken i Florvåg prøvde dei å stela med seg ein ryggsekk full av øl. Men karane vart oppdaga, og vart då så sure at dei truga betjeninga i butikken i ganske så klare ord. Dei to stakk så fra staden. Ein av dei vart seinare pågripen og frakta til politikammeret i Bergen, der han måtte overnatta. Det er truleg at dei to karane på 25 og 35 å ikkje var heilt edru under innfallet.

Mann varetektsfengsla

SOTRA: Ein 30 år gammal bergensar blei laurdag varetektsfengsla for fire veker. Mannen som allereie har eit langt rulleblad er sikta for mellom anna å ha stole ein bil frå Ulveseth Mekaniske Verkstad på Ågotnes tidlegare denne veka, melder Radio Sotra.

Ni cruise-besøk i helgen

BERGEN: Maxim Gorkij og C. Columbus var blant storhetene som besøkte Bergen i helgen. Riktignok gikk de ikke på vannet. Men de fløt godt. Til sammen ni cruiseskip besøkte Bergen i helgen. Dermed ble den siste juli helgen definitivt en av årets beste cruiseanløp-helger. Det er uklart hvor mange cruise-passasjerer som gikk i land. Men bare passasjerene fra tre av skipene utgjør 500 passasjerer. Skipene kom fra hele verden. Finske "Kristina Regina", norske "Black Watch", Bahamas-registrerte "Astor" og tyskeren "Astra 2" ankom lørdag. Og søndag seilte både norske "Seabourn Pride", pluss de fire Bahamas-registrerte "Europa", "Albatross" og "C. Columbus" og "Maxim Gorkij" inn på bergenshavnene. Ola Hiis Bergh, prosjektleder i Cruise Destination Bergen, er strålende fornøyd. Spesielt understreker han viktigheten av at to av skipene brukte Bergen som snuhavn. - Det betyr at skipene bytter passasjerer her. Det er viktig, fordi Bergen ikke har direkte flyforbindelse med USA og de andre store. Noe høyere passasjertall enn tusen takler vi ikke, og det beklager vi sterkt, sier Hiis Bergh. Totalt 100.000 cruise-passasjerer besøker i år Bergen.

Togpassasjerer forsinket

VAKSDAL: 320 togpassasjerer ble kraftig forsinket etter at en kjøreledning falt ned mellom Vaksdal og Stanghelle natt til søndag. Morgentoget og toget som skulle ha gått til0.55, ble dermed forsinket henvoldsvis fire og én time. klokken 1Også nattoget var en halvtime forsinket inn til Bergen. - Flere passasjerer ble sendt med fly til og fra Oslo. Noen ble sendt med taxi på strekningen mellom Bergen og Voss, og det ble i tillegg satt opp med busser for dem som skulle til Myrdal, opplyser Birgitte Langballe, informasjonssjef i NSB. Skaden var først utbedret i 12-tiden, etter at mannskap fra Jernbaneverket hadde jobbet på spreng i flere timer. Årsaken til at kjøreledningen kom ut av stilling, vites ikke. - Men det foregår for tiden utskifting av det gamle kjøreledningsystemet i området. Det var nok i forbindelse med dette at problemene oppstod, sier Harry Korslund, informasjonskonsulent i Jernbaneverket.