Ruten mellom Flesland og den tsjekkiske hovedstaden skal flys to ganger i uken — på tirsdager og lørdager frem til 29. oktober. Billettprisene vil variere fra 396 til ca. 2500 kroner pr. vei med totalt ni priskategorier. Gjennomsnittsprisen for en enkeltbillett vil bli rundt en tusenlapp, sier informasjonssjef Anne Grete Ellingsen i Norwegian til Bergens Tidende.

— Våre flyruter fra Oslo og Trondheim til Praha viser så god trafikkutvikling at vi tror det er trafikkgrunnlag for en slik satsing også fra Bergen. Dette har vi stor tro på, legger Ellingsen til. Hvis grunnlaget er til stede, kan Praharuten også bli drevet på helårsbasis.

Avinor jubler

Avinor-sjefene på Flesland jubler over å få enda en ny utenlandsrute. For første gang siden Flesland ble åpnet for 50 år siden, får flyplassen nå like mange direkte utenlands- som innlandsavganger, sier terminalsjef Alf Sognefest og regiondirektør Dag Aksnes. Med Norwegians tunge satsing i Bergen dette året, vil Flesland totalt ha 30 forskjellige flyruter å tilby de reisende. Veksten i utenlandstrafikken ser også ut til å fortsette. Etter en trafikkøkning på hele 16,4 prosent i fjor, opplevde man ny vekst igjen på 6,9 prosent i januar i år. Fortsetter den utviklingen vil Flesland for aller første gang passere en million utenlandspassasjerer i 2005.

612.500 flyseter

Ifølge Ellingsen er Bergen blir et stadig viktigere satsingsområde for Norwegian. Totalt vil selskapet tilby bergenserne 2069 avganger med hele totalt 612.500 flyseter til og fra Flesland i perioden mellom 26. mars og 30. oktober i år. Inkludert den nye satsingen på Bergen - Praha får Norwegian i alt ni flyruter med i alt 77 avganger pr. uke fra Bergen.

— Bergenserne har tatt imot Norwegian på en usedvanlig god måte. Dette gjør Flesland til et viktig og naturlig satsingsområde for oss, sier Ellingsen, og legger til at man fortløpende vil vurdere enda flere nye ruter til og fra Bergen.

Paris og Nice

Allerede 8. april er det klart for Norwegians aller første avgang mellom Bergen og Paris, en rute som skal flys tre ganger i uken hele året. I løpet av april starter selskapet også ny rute fra Flesland til Nice, gjenoppretter sommerrute til Dubrovnik, og overtar rutene mellom Bergen og henholdsvis Malaga og Murcia ved Alicante i Spania fra det danske selskapet Sterling. På det meste skal alle disse rutene flys to ganger i uken i sommersesongen.

De nye flyrutene gjør også at Avinor må øke arealene i avgangs- og ankomsthallene for utenlandstrafikken. 18 millioner kroner skal brukes til å utvide ankomsthallen fra 400 til 800 kvadratmeter med to bagasjebånd fra 1. juni. Dessuten skal det bygges ny taxfreebutikk.