Var du på flyet? Ring til 02211, send sms/mms til 2211 eller epost til 2211@bt.no

— Flyet foretok en sikkerhetslanding, en kontrollert nødlanding. Passasjerene blir nå brifet av kapteinen, før de blir innlosjert for natten. Det er det eneste jeg vet foreløpig, sa presseansvarlig Åsa Larsson i Norwegian til NTB i natt.

Vibrasjoner

Flyet av typen Boeing 737 hadde mellom 140 og 150 personer om bord, melder dagbladet.no. Det skal ha vært unormale vibrasjoner som gjorde at kapteinen valgte å lande på Sola.

— Flyet foretok en såkalt sikkerhetslanding på grunn av unormale vibrasjoner. Derfor landet det heller i Stavanger framfor Bergen på grunn av bedre landingsforhold, opplyser kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik i Norwegian til db.no

Kabel

Lørdag morgen opplyser Skånvik til bt.no at det var en kabel til en av flyets flapser som hadde røket.

— Teknikere har lokalisert feilen, og det dreier seg om en kabel til flyets ror og flapssystem. Det er mange kabler til disse, og det er ingen dramatikk i at en ryker. Men det kan gjøre flyet litt vanskeligere å manøvrere i dårlig vær. Derfor valgte man å gå til Stavanger istedet for Bergen, siden været der var bedre, sier Skånvik.

Til Bergen

Passasjerene har i natt sovet på hotell i Stavanger, men blir booket om til andre fly i løpet av kort tid.

— Noen har også ønsket å kjøre bil fra Stavanger til Bergen, og vi dekker selvfølgelig dette også, sier kommunikasjonsdirektøren.

Flyet landet klokken 01.14.