Det er ACNielsen Norge som har kartlagt nordmenns trusevaner på oppdrag fra Dovre JBS. 1000 kvinner og menn mellom 20 og 60 år er intervjuet om det de har innerst.

Undersøkelsen viste blant annet at hele syv prosent av befolkningen skifter underbukse en gang i uken eller sjeldnere, og at det er nordmenn med høyere utdanning som skifter truse sjeldnest.

Allerede dagen etter kastet svenske Aftonbladet seg over historien. Under overskriften "Snuskigt, Norge" forteller de om de nordmenns trusevaner. Selvsagt har de hektet på en undersøkelse hvor de spør leserne om hvor ofte de skifter undertøy.

Ikke mindre enn i overkant av 70.000 har svart. Og selv om de ikke er riktig så "snuskiga" som nordmenn, svarer 3,7 prosent at de ikke skifter truse oftere enn en gang i uken.

Fra Houston i Texas har vi fått melding om at lokalradioen Sunny99,1 nå hevder at nordmenn har erstattet franskmenn som Europas mest skitne folkeferd.

Nettstedet Ananova slår fast at "nordmenn er Europas skitne menn og kvinner", mens det tyske magasinet Stern forteller om "Skittent undertøy i Norge".

Nyhetsbyrået AFP har hentet bt.no-artikkelen og sendt den ut over hele verden under overskriften "7 per cent of Norwegians wear same undies for a week".

Den er snappet opp av en rekke aviser og nettsteder. Blant annet fant vi artikkelen gjengitt i australske Sydney Morning Herald. "Norway's underwear badly overworn" skriver The Age fra samme land.

Norske truseskift, eller snarere mangel på slikt, er godt lesestoff over hele verden.