— Her blir det bare verre, skriver Sundus Mehjez i en tekstmelding.

Nittenåringen fra Askøy havnet midt i bombardementet av Gaza da hun var på ferie hos sine to eldre søstre, Saeda og Fedaa. I over to uker har de sittet innesperret søstrenes lille leilighet i Gaza City.

LES OGSÅ: For to måneder siden var Sundus russ i Bergen. Nå er hun fanget i bomberegnet.

Kan få hjelp

Sundus reiste til Gaza på sommerferie sammen med foreldrene og tre yngre søsken. Hun forteller at situasjonen er svært vanskelig, spesielt for de yngste søsknene, som er henholdsvis 13 og 15 år gamle.

— De bomber nesten over hele Gaza. Den minste broren min er veldig redd, skriver Sundus.

Utenriksdepartementet har vært i kontakt med familien, og tilbudt assistanse for å få dem ut. Foreløpig velger de imidlertid å bli værende, i solidaritet med de to eldste, som ikke fikk opphold i Norge da resten av familien kom hit i 2008.

— Vi vil ikke reise ut nå på grunn av søstrene mine. Vi vil være sammen med dem, skriver Sundus.

Fraktes ut

Utenriksdepartementet har fraktet ut nordmenn fra Gaza i flere omganger. Det gjøres ved såkalte «koordinerte uttransporteringer», der Norge får hjelp av FN og lokale myndigheter.

— Alle som ønsker det, og som har lovlig opphold i Norge, får tilbud om å være med på FN-organiserte uttransporteringer, opplyser UDs pressetalskvinne Astrid Sehl.

Verre og verre

Familien Mehjez følger nyhetene på en batteridrevet radio. Mesteparten av tiden har de hverken strøm eller vann, og faren skynder seg ut for å hente mat når det er korte pauser i krigføringen.

— Det blir verre og verre, skriver Sundus, som nå har så dårlig dekning på mobilen at vi ikke kan snakke på mobil.

Hun skriver av familien har tilstrekkelig med mat og vann, og håper de vil klare å komme seg tilbake til Norge når krigen er over.

— Det er så trist det som skjer her. Vi håper det snart tar slutt, skriver Sundus på sms til BT.