— Vi har vel ikke akkurat bedt dem om å slutte hos oss, men de fikk ikke spesielt gode tilbud for neste år - for å si det på den måten, forklarer sportslig leder Sigurd Njerve til BT.

Det er bortfallet av automatpenger som fører til at bergensregionens ledende friidrettsklubb må drive mer nøkternt. Nå er det ikke lenger snakk om å hente inn gode seniorer fra hvor-som-helst i landet. Bunnsolide utøvere og medaljesankere som Mona Holm og Benjamin Jensen går til hovedkonkurrenten Tjalve. Ellers forsvinner Ronny Nilsen, Anders Halvorsen, Ingelin Bareksten og Lise Margareth Jensen ut gjennom dørene.

— Vårt hovedfokus fremover blir på de unge. Klubben rår over en fantastisk bra rekrutteringsstall, men det er altfor tidlig å vente seg at disse 15-16-åringene skal fylle hullene etter seniorene som forsvinner. Det blir nok mye mindre medaljer på oss i NM både i 2008 og 2009, men på sikt skal Norna-Salhus bli en ledende norsk friidrettsklubb.

— Spesielle grener dere vil satse på?

— Hopp har i en årrekke vært vår fanebærer, men jeg ivrer for at vi skal bli gode i alle øvelser. Så gode at vi blir den mest attraktive klubben for alle lokale talenter som vil satse på friidrett.

— Helt slutt på importkjøpene?

— Nå satser vi på å ta vare på, og utvikle videre, de vi har i Norna-Salhus. Vi skal få til flotte satsingsmiljøer. Jeg tør love at det vil komme mange flotte resultater fra våre rekker. Dessuten må ikke glemme kappgjengerne våre, de er jo i verdenstoppen, understreker den «gamle» trestegkjempen Sigurd Njerve, som også vil ha frem at klubben gjerne så at sleggekasteren Mona Holm fortsatte - hun bidro mye til toppidrettsmiljøet i klubben.

I 2007 ble Norna-Salhus nummer to i elitedivisjonen for menn, mens kvinnene vant sin divisjon og rykket opp i det øverste klubbsjiktet.

KONGE: Her får Mona Holm fra Norna-Salhus kongepokalen.
Anders Hoven, Digitalsport