– Vi reiser med 13 utøvere, og målet er at over halvparten skal ta medalje, svarer daglig leder i Norna-Salhus, Tom Jensen. Han ser det som realistisk med fem gull, og syv til åtte medaljer totalt.

Erik Tysse og Kjersti Tysse Plätzer i kappgang, Steffen Nerdal i slegge og høydekometen Brede Raa Ellingsen er klare favoritter. Det samme gjelder Gaute Myklebust i diskos. Han har også en brukbar mulighet til å vinne i kulestøt.

– Vi har jo vridd satsingen over på mer lokale utøvere. Strategien nå er å forsøke å få opp lokale juniorer til topp internasjonalt nivå, og der har vi jo lykkes allerede, mener Jensen. Han viser til Brede Raa Ellingsens (19) suksess i høyde, samt 16-åringen Isabelle Pedersen som var nær å nå semifinalen i junior-VM.

– Svikten i automatinntektene har gjort at vi har 1,7 millioner kroner mindre å rutte med, og da må vi redusere utgiftene. Dermed må vi også satse annerledes. Av utenbys utøvere er nå bare Gaute Myklebust og to 800-meterløpere tilbake. Ellers er alt lokalisert her vest, og vi har noen svært lovende ungdommer på vei opp nå, påpeker Jensen. To av dem, Christiane Helgestad Gjerde (15) og Benedicte Abrahamsen (15) er helt i verdenstoppen i sine årsklasser – i henholdsvis tresteg og lengdesprang.

– Benedicte er skadet, og kan dessverre ikke delta i Trondheim. Men Christiane skal hoppe tresteg, og hun er ikke langt unna en medalje, mener Tom Jensen.

Det blir gull til Erik Tysse og Kjersti Tysse Plätzer i kappgang tror daglig leder i Norna-Salhus, Tom Jensen.
Poppe, Cornelius