JOHN LINDEBOTTEN john.lindebotten@bt.no

— Vi planlegger to faste avganger fra Olav Kyrres gate klokken 01,30 og klokken 02,30 fra natt til mandag til natt til fredag, altså de nettene det ikke går ordinær nattbuss, sier daglig leder Jan Tennfjord i Norgestaxi Bergen til Bergens Tidende.

— Blir det dyrt?

— Vi synes ikke det. Prisen blir kr. 65,- pr. person, og det er rundt regnet det samme som det koster med nattbussen. Med rutetaxien vil vi forsøke å samordne, slik at det blir opptil tre passasjerer i hver bil. Hvis noen da ønsker å bli kjørt videre fra Åsane terminal eller fra terminalen i Loddefjord, så gjør vi det mot et lite tillegg. Dette kan gjerne avtales på forhånd.

— Er det et marked for dette?

— Ja, det mener vi. Det er stadig flere restauranter og andre utesteder i sentrum som holder åpen utover natten også utenom helgene. Og de siste ordinære bussrutene har avganger fra bystasjonen klokken 00.30 de nettene det ikke går nattbuss.

— Men hvorfor bare til Åsane og Loddefjord?

— Vi ønsker å starte opp med disse to rutene 2. april, hvis myndighetene gir oss konsesjon. Hvis det viser seg å være etterspørsel etter tilbudet vårt, vil vi utvide med ruter til de andre bydelene allerede før sommeren, sier Jan Tennfjord.