— Dette er et fantastisk løft for lillebroren i drosjenæringen. Vi vant anbudet i alle fire kommunene. Det kommer til å gi oss og drosjeeierne et veldig løft, jubler daglig leder i Norgestaxi, Jan Tennfjord, på telefonen til bt.no.

150.000 kjøreoppdrag i året Kontraktene skal samlet være verdt 20 millioner og omfatte om lag 150.000 kjøreoppdrag per år. Kontraktene skal være på to år.

— Pasientkjøring innenfor Bergen kommune, Askøy kommune, Fjell kommune og Sund kommune omfatter mellom 120.000 til 150.000 kjøreoppdrag per år, sier Tore Bjarne Dahl som har ansvar for syketransporten i Helse Bergen, til bt.no.

Det var flere tilbydere. Tilbyderne har anledning til å klage på tildelingen. Bergen Taxi har hatt pasientkjøringen til nå.

Champagne på Spelhaugen

— Kommer dere til ansette flere folk i Norgestaxi nå?

— Hva vi gjør videre vil vi sette oss ned og diskutere internt før vi går ut med noe. I dag har Bergen Taxi om lag 400 biler, mens vi har 125 biler. Nå når vi har vunnet anbudskonkurransen i alle fire kommunene, betyr det veldig mye mer kjøring for oss., sier Tennfjord.

— Hvorfor vant dere over Bergen Taxi?

— Trolig har vi slått de på pris, men dette vet jeg ikke nok om ennå. Det er ikke mer en god halvtime siden vi fikk denne gladmeldingen. Etter det har ikke telefonen stått. Nå blir det champagne på Spelhaugen, fastslår den glade daglige lederen.

GLAD GUTT: Tennfjord og resten av gjengen i Norgestaxi jubler i dag. De har vunnet anbudskonkurransen om pasientkjøring i alle de fire kommunene.
JUBEL: - Det er full jubel hos oss på Spelhaugen i dag, sier Jan Tennfjord i Norgestaxi.